Kysnutý koláč s trojakou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
65 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. V troške mlieka, cukru a múky rozmiešame droždie (vyrobíme kvások). Múku preosejeme do misky, pridáme vajce, cukor, soľ a kvások.
  2. Počas miesenia postupne pridávame vlažné mlieko a nakoniec roztopený tuk. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a dáme do okrúhlej formy.
  3. Na cesto postupne striekame dva druhy plnky a slivkový lekvár. Pečieme pri 180 °C.
  4. Tvarohová plnka: Ingrediencie spolu zmiešame. Maková plnka: Mlieko uvaríme s cukrom a vsypeme mak. Uvaríme a necháme vychladnúť.