Kysnuté trojuholníky plnené šunkou a syrom fotorecept
Foto: olinecka
Jemné cesto z acidofilného mlieka. Slaná pochúťka na posedenie, desiatu, olovrant.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
400 ml (alebo kefír) |
|
100 ml |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
Plnka: | |
rozpustené |
|
nastrúhany |
|
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do väčšej misy preosejeme múku, rozdrobíme droždie (nerobíme kvások). Pridáme trocha ohriate acidofilné mlieko, cukor, soľ, olej.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
-
4
Medzitým si nakrájame šunku a syr nastrúhame. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Rozdelíme na tri rovnaké bochníky. Každý rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme rozpusteným maslom, posypeme šunkou a syrom.
-
6
Zrolujeme.
-
7
Nakrájame na trojuholníky, viď foto. Plech vymastíme maslom a preložíme pripravené trojuholníky.
-
8
Cesto môžeme namiesto maslom natrieť kečupom a ochutiť pizza korením, bazalkou, oreganom...
-
9
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 - 25 do zlatista.
-
10
Po upečení ešte za horúca potrieme rozpusteným maslom. Dobrú chuť.
Sú mäkké, vynikajúce.
Ďakujem.
Len skús, fajnota.
Nevyteka plnka.
Ďakujem.