Šišky
Kysnuté minišišky plnené čokoládovým krémom
Autor receptu: redakcia
Šištičky z kysnutého cesta plnené čokoládovým krémom potešia malých i veľkých.
40 (+ kysnutie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z droždia, 1 PL kryštálového cukru, polovice vlažného mlieka a 2 PL múky pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Do misy preosejeme zvyšnú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vajcia, žĺtky, rum, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Všetko zľahka prepracujeme, nakoniec primiešame vlažné rozpustené maslo. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
- Po vykysnutí cesto zľahka prepracujeme a rozkrájame na malé kúsky. Z každého kúska vypracujeme guľôčku, potom guľôčky prikryjeme utierkou a necháme
v teple ešte asi 30 minút nakysnúť. Po vykysnutí vyprážame šišky pozvoľna v rozpálenom oleji. Po vypražení ich necháme na obrúskoch odkvapkať a vychladnúť.
- Čokoládový krém naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou, dlhou špičkou. Do každej šišky zapichneme trubičku a naplníme ju krémom.
- Bielu čokoládu rozpustíme a naplníme do malého papierového kornútika. Šišky ozdobne postriekame polevou a kým čokoláda stuhne, posypeme farebnými cukrovými ozdobami.