Kysnuté minišišky plnené čokoládovým krémom
mesačník Varecha, 16. septembra 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
Šištičky z kysnutého cesta plnené čokoládovým krémom potešia malých i veľkých.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 42 g čerstvé |  | 
| 40 g |  | 
| 150 ml |  | 
| 500 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 2 ks |  | 
| 80 ml |  | 
| 50 g |  | 
| štipka |  | 
| (na vyprážanie) |  | 
| Na dokončenie: | |
| 100 g (lieskovoorieškový) |  | 
| 50 g |  | 
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Z droždia, 1 PL kryštálového cukru, polovice vlažného mlieka a 2 PL múky pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť. 
- 2
Do misy preosejeme zvyšnú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vajcia, žĺtky, rum, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Všetko zľahka prepracujeme, nakoniec primiešame vlažné rozpustené maslo. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť. 
- 3
Po vykysnutí cesto zľahka prepracujeme a rozkrájame na malé kúsky. Z každého kúska vypracujeme guľôčku, potom guľôčky prikryjeme utierkou a necháme v teple ešte asi 30 minút nakysnúť. Po vykysnutí vyprážame šišky pozvoľna v rozpálenom oleji. Po vypražení ich necháme na obrúskoch odkvapkať a vychladnúť. 
- 4
Čokoládový krém naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou, dlhou špičkou. Do každej šišky zapichneme trubičku a naplníme ju krémom. 
- 5
Bielu čokoládu rozpustíme a naplníme do malého papierového kornútika. Šišky ozdobne postriekame polevou a kým čokoláda stuhne, posypeme farebnými cukrovými ozdobami. Tiež Šišky:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu