Kysnuté minišišky plnené čokoládovým krémom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 16. septembra 2022
Kysnuté minišišky plnené čokoládovým krémom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Šištičky z kysnutého cesta plnené čokoládovým krémom potešia malých i veľkých.

40 (+ kysnutie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

42 g čerstvé
40 g
150 ml
500 g
2 ks
2 ks
80 ml
50 g
štipka
 (na vyprážanie)
Na dokončenie:
100 g (lieskovoorieškový)
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia, 1 PL kryštálového cukru, polovice vlažného mlieka a 2 PL múky pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Do misy preosejeme zvyšnú múku, pridáme štipku soli, zvyšný cukor, vajcia, žĺtky, rum, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Všetko zľahka prepracujeme, nakoniec primiešame vlažné rozpustené maslo. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí cesto zľahka prepracujeme a rozkrájame na malé kúsky. Z každého kúska vypracujeme guľôčku, potom guľôčky prikryjeme utierkou a necháme v teple ešte asi 30 minút nakysnúť. Po vykysnutí vyprážame šišky pozvoľna v rozpálenom oleji. Po vypražení ich necháme na obrúskoch odkvapkať a vychladnúť.

  4. 4

    Čokoládový krém naplníme do cukrárskeho vrecka s tenkou, dlhou špičkou. Do každej šišky zapichneme trubičku a naplníme ju krémom.

  5. 5

    Bielu čokoládu rozpustíme a naplníme do malého papierového kornútika. Šišky ozdobne postriekame polevou a kým čokoláda stuhne, posypeme farebnými cukrovými ozdobami.

Diskusia k receptu