Parené buchty
Parené buchty

Kysnuté buchty parené na jablkách videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. januára 2023

Tieto buchty patria medzi naše obľúbené. Ich príprava je veľmi jednoduchá a výsledok úžasný. Fantasticky chutné buchty, ktoré sa pripravujú spolu s ochutenými Zobraziť celý popisTieto buchty patria medzi naše obľúbené. Ich príprava je veľmi jednoduchá a výsledok úžasný. Fantasticky chutné buchty, ktoré sa pripravujú spolu s ochutenými jablkami, ktoré vlastne nahradzujú lekvárovú plnku.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

8 ks
porcií
30 minút
tepelná úprava
Kysnuté buchty parené na jablkách (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
600 g
100 g
cca 4,5 dl
0,5 dl
21 g čerstvé
1/2 KL
Na potretie buchiet:
Okrem toho:
8 ks
2 dl
100 g (82 %)
1 bal.
1 KL
1 dl
2 štipky
Na posypanie:
Na poliatie:
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme cca 35 minút kysnúť.

  2. 2

    Za ten čas očistíme a pokrájame na hrubšie plátky jablká. V panvici zohrejeme a aj trochu opražíme maslo. Dáme jablká, ohrejeme ich potom pridáme cukor, vanilkový cukor, škoricu a soľ. Premiešame a necháme ,aby si jablká pustili šťavu. Nakoniec pridáme k jablkám ešte mlieko, necháme minútku prevrieť a vypneme plameň. Jablká necháme zakryté, aby veľmi nevychladli.

  3. 3

    Po uplynutí času nakysnuté cesto pokrájame na 8 kusov a každé cesto ešte raz vymiesime do bochníka. Pod jablkami znova zapneme plameň a poukladáme na vrch naše buchty / bochníky. Natrieme ich olejom a zakryjeme pokrievkou. Pokrievka musí byť tesná, nesmie sa tam dostať vzduch. Buchty takto paríme/ dusíme 30 minút na maličkom plameni. Po 30 minútach oheň vypneme a necháme ešte 10 minút stáť. Po 10 minútach odkryjeme a buchty rýchlo popicháme, aby z nich vyšiel vzduch.

    Kysnuté buchty parené na jablkách (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Buchty servírujeme teplé spolu s jablkami, posypeme práškovým cukrom, kakaom a polejeme roztopeným maslom. Sú fantastické!!!! Dobrú chuť!

    Kysnuté buchty parené na jablkách (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    P.S. * odporúčam použiť trstinový cukor- dá karamelovú príchuť * škorica nedá silnú chuť, len trochu nádych (neodporúčam ju vynechať) * ak cesto po 35 minútach ešte nie je celkom nakysnuté to nevadí * buchty sa počas parenia/dusenia nesmú odkryť !!!!

  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube

Diskusia k receptu

helena10
Takýto zaujímavý spôsob prípravy buchiet vidím prvý krát 👍 a možno vyskúšam s našimi jablkami. Peknú nedeľu želám. 🤗
cesminaz
Dakujem všetkým za nahliadnutie a milé komentíky🥰 Verím, že ked vyskúšate, nebudete sklamaný. Príprava je velmi jednoduchá s velmi chutným výsledkom.