Parené buchty

Kysnuté buchty parené na jablkách (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Tieto buchty patria medzi naše obľúbené. Ich príprava je veľmi jednoduchá a výsledok úžasný.* Fantasticky chutné buchty, ktoré sa pripravujú spolu s ochutenými jablkami, ktoré vlastne nahradzujú lekvárovú plnku.

8 ks
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených prísad vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme cca 35 minút kysnúť.
  2. Za ten čas očistíme a pokrájame na hrubšie plátky jablká. V panvici zohrejeme a aj trochu opražíme maslo. Dáme jablká, ohrejeme ich potom pridáme cukor, vanilkový cukor, škoricu a soľ. Premiešame a necháme ,aby si jablká pustili šťavu. Nakoniec pridáme k jablkám ešte mlieko, necháme minútku prevrieť a vypneme plameň. Jablká necháme zakryté, aby veľmi nevychladli.
  3. Po uplynutí času nakysnuté cesto pokrájame na 8 kusov a každé cesto ešte raz vymiesime do bochníka. Pod jablkami znova zapneme plameň a poukladáme na vrch naše buchty / bochníky. Natrieme ich olejom a zakryjeme pokrievkou. Pokrievka musí byť tesná, nesmie sa tam dostať vzduch. Buchty takto paríme/ dusíme 30 minút na maličkom plameni. Po 30 minútach oheň vypneme a necháme ešte 10 minút stáť. Po 10 minútach odkryjeme a buchty rýchlo popicháme, aby z nich vyšiel vzduch.
  4. Buchty servírujeme teplé spolu s jablkami, posypeme práškovým cukrom, kakaom a polejeme roztopeným maslom. Sú fantastické!!!! Dobrú chuť!
  5. P.S. * odporúčam použiť trstinový cukor- dá karamelovú príchuť * škorica nedá silnú chuť, len trochu nádych (neodporúčam ju vynechať) * ak cesto po 35 minútach ešte nie je celkom nakysnuté to nevadí * buchty sa počas parenia/dusenia nesmú odkryť !!!!
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube