Kysnuté bryndzové pagáče fotorecept

elysa - fotkaelysa, 7. júna 2013
Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept)
Foto: elysa

Recept vystrihnutý z nejakého časopisu, dlho som ho len prekladala, v chladničke zostala po bryndzových haluškách malá bryndza, tak som ho konečne vyskúšala... Rozpis Zobraziť celý popisRecept vystrihnutý z nejakého časopisu, dlho som ho len prekladala, v chladničke zostala po bryndzových haluškách malá bryndza, tak som ho konečne vyskúšala... Rozpis je na celú dávku, ale ja som robila z polovice, väčšinou, keď robím niečo nové, tak skúšam z polovice. Ale určite som ich nerobila naposledy...

60+kysnutie minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g
2 ks
150 g
125 g
250 g
2 kl
2 kocky
1 ČL
1 ks (na potretie)
Plnka:
250 g
100 g
125 g
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Z múky, vajec, roztopeného masla, smotany, soli a kvásku vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým pripravíme náplň: bryndzu, maslo, smotanu, horčicu, červenú papriku a racsu spolu dobre vymiešame.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto cesto narástlo.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto rozgúľame na doske, natrieme 1/3 plnky a preložíme, necháme ho 15 minút stáť.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tento postup opakujeme 3 krát, pokiaľ neminieme plnku. Tu je preložené cesto, po 15 minútach po zase rozgúľame a potrieme, opakujeme do minutia plnky. Aj po 3 natretí necháme cesto preložené stáť.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ si pripravíme 2 plechy na pečenie vyložené papierom, vajíčko na potieranie rozšľaháme a jemne posolíme. Na posypanie pagáčov som použila hrubú soľ, sezam a mak. Rúru vuhrejeme na 200 stupňov. Cesto rozgúľame na cca 7 mm. Vykrajujeme pagáčiky.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ukladáme na plech, potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu už upečené, vyšli mi 2 veľké plechy- robila som z polovičnej dávky.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto som vykrajovala čo najtesnejšie, aby bolo málo okrajkov a dnes som ich prvý krát upiekla- paráda... Zjedla som ich sama hneď ako to bolo možné...:) Tie sa piekli na 3 plechu.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

luss44
tak tieto pagáčiky mi prišli práve vhod, hľadám nejaký recept na nedeľnú oslavu doma, super, sú krásne, vyskúšam, vďaka
ariela6
no toto su dobre pagačiky mam slane rada takže ukladam a skusim ešte dotaz ta horčiča kombinovana s brydzou to ide dokopy
elysa
ďakujem dievčence, pagáčiky boli veľmi chutné... @ariela6 horčica s bryndzou, maslom, smotanou, rascou a paprikou sa zmieša, natiera na surové cesto, tá plnka sa neplní do upečených pagáčikov...
angast
krásne a chutné. Chodím na ne na Kulháň , nemám čas sedieť pri vode.
ywett
robievam podobné, sú výborné :-)...máš ich krásne
elysa
@ywett áno sú výborné... @angast aj my zvykneme zájsť na Kulháň, keď nám zachutia údené...asi nie si zďaleka, či? :)
jerica
@elysa tie skrojky to poznám, naši vnuci sa prvé pustia do nich,dokonca nechávam pri vykrajovaní rôzne tvary, keď sa upečú sú chrumkavejšie ako samé pagáčiky:-) Máš ich krásne, s tou plnkou vyskúšam.
U nás robievam takú istú bryndzovú pomazánku na hrianky:-) alebo na čerstvý chlebík:-)
elysa
@jerica ja sa chystám na Tvoje pagáče k vínečku, len mi zostala bryndza, tak tieto mali prednosť.. ale najbližšie budú u nás tie Tvoje...
používateľ nemá avatar
bea
bea
ja už idem piecť, verím, že budú výborné
megies777
vyzerajú skvele, zajtra sa chystám ich upiecť. Aké maslo si použila prosím?
bond007
Nie sú dve kocky droždia (4,2 Dkg x 2) na 750 g múky veľa? V iných receptoch jedna takáto kocka droždia stačí až na 1000 g múky!
babek
Chcem sa spýtať či sú chutné aj na druhý deň, alebo už stratia šmrnc 🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia