Kysnuté bryndzové pagáče fotorecept

elysa - fotkaelysa, 7. júna 2013
Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept)
Foto: elysa

Recept vystrihnutý z nejakého časopisu, dlho som ho len prekladala, v chladničke zostala po bryndzových haluškách malá bryndza, tak som ho konečne vyskúšala... Rozpis je na celú dávku, ale ja som robila z polovice, väčšinou, keď robím niečo nové, tak skúšam z polovice. Ale určite som ich nerobila naposledy...

60+kysnutie minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

750 g
2 ks
150 g
125 g
250 g
2 kl
2 kocky
1 ČL
1 ks (na potretie)
Plnka:
250 g
100 g
125 g
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Z múky, vajec, roztopeného masla, smotany, soli a kvásku vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým pripravíme náplň: bryndzu, maslo, smotanu, horčicu, červenú papriku a racsu spolu dobre vymiešame.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto cesto narástlo.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto rozgúľame na doske, natrieme 1/3 plnky a preložíme, necháme ho 15 minút stáť.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tento postup opakujeme 3 krát, pokiaľ neminieme plnku. Tu je preložené cesto, po 15 minútach po zase rozgúľame a potrieme, opakujeme do minutia plnky. Aj po 3 natretí necháme cesto preložené stáť.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ si pripravíme 2 plechy na pečenie vyložené papierom, vajíčko na potieranie rozšľaháme a jemne posolíme. Na posypanie pagáčov som použila hrubú soľ, sezam a mak. Rúru vuhrejeme na 200 stupňov. Cesto rozgúľame na cca 7 mm. Vykrajujeme pagáčiky.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ukladáme na plech, potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu už upečené, vyšli mi 2 veľké plechy- robila som z polovičnej dávky.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto som vykrajovala čo najtesnejšie, aby bolo málo okrajkov a dnes som ich prvý krát upiekla- paráda... Zjedla som ich sama hneď ako to bolo možné...:) Tie sa piekli na 3 plechu.

    Kysnuté bryndzové pagáče (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
tak tieto pagáčiky mi prišli práve vhod, hľadám nejaký recept na nedeľnú oslavu doma, super, sú krásne, vyskúšam, vďaka
ďakujem dievčence, pagáčiky boli veľmi chutné... @ariela6 horčica s bryndzou, maslom, smotanou, rascou a paprikou sa zmieša, natiera na surové cesto, tá plnka sa neplní do upečených pagáčikov...
@elysa tie skrojky to poznám, naši vnuci sa prvé pustia do nich,dokonca nechávam pri vykrajovaní rôzne tvary, keď sa upečú sú chrumkavejšie ako samé pagáčiky:-) Máš ich krásne, s tou plnkou vyskúšam.
U nás robievam takú istú bryndzovú pomazánku na hrianky:-) alebo na čerstvý chlebík:-)

Pridaj komentár k receptu: