Foto: elysa
Recept vystrihnutý z nejakého časopisu, dlho som ho len prekladala, v chladničke zostala po bryndzových haluškách malá bryndza, tak som ho konečne vyskúšala... Rozpis Zobraziť celý popisRecept vystrihnutý z nejakého časopisu, dlho som ho len prekladala, v chladničke zostala po bryndzových haluškách malá bryndza, tak som ho konečne vyskúšala... Rozpis je na celú dávku, ale ja som robila z polovice, väčšinou, keď robím niečo nové, tak skúšam z polovice. Ale určite som ich nerobila naposledy...
príprava
na 200 °C
Suroviny
750 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
125 g |
|
250 g |
|
2 kl |
|
2 kocky |
|
1 ČL |
|
1 ks (na potretie) |
|
Plnka: | |
250 g |
|
100 g |
|
125 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Z múky, vajec, roztopeného masla, smotany, soli a kvásku vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.
-
2
Medzitým pripravíme náplň: bryndzu, maslo, smotanu, horčicu, červenú papriku a racsu spolu dobre vymiešame.
-
3
Takto cesto narástlo.
-
4
Vykysnuté cesto rozgúľame na doske, natrieme 1/3 plnky a preložíme, necháme ho 15 minút stáť.
-
5
Tento postup opakujeme 3 krát, pokiaľ neminieme plnku. Tu je preložené cesto, po 15 minútach po zase rozgúľame a potrieme, opakujeme do minutia plnky. Aj po 3 natretí necháme cesto preložené stáť.
-
6
Zatiaľ si pripravíme 2 plechy na pečenie vyložené papierom, vajíčko na potieranie rozšľaháme a jemne posolíme. Na posypanie pagáčov som použila hrubú soľ, sezam a mak. Rúru vuhrejeme na 200 stupňov. Cesto rozgúľame na cca 7 mm. Vykrajujeme pagáčiky.
-
7
Ukladáme na plech, potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
8
Tu už upečené, vyšli mi 2 veľké plechy- robila som z polovičnej dávky.
-
9
Cesto som vykrajovala čo najtesnejšie, aby bolo málo okrajkov a dnes som ich prvý krát upiekla- paráda... Zjedla som ich sama hneď ako to bolo možné...:) Tie sa piekli na 3 plechu.
U nás robievam takú istú bryndzovú pomazánku na hrianky:-) alebo na čerstvý chlebík:-)