Kyslá polievka s pohánkou

hanina - bez fotkyhanina, 26. apríla 2010
Kyslá polievka s pohánkou
Foto: hanina

Tak táto polievka sa vypýtala na svet sama. Stále čítam o pohánke a ja ju veľmi nevarím. A v sobotu ani neviem ako som Zobraziť celý popisTak táto polievka sa vypýtala na svet sama. Stále čítam o pohánke a ja ju veľmi nevarím. A v sobotu ani neviem ako som uvarila túto polievku - hoci som chcela variť čosi úplne iné.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Surovú kyslú kapustnicu rozriedime vodou, podľa chuti pridáme kyslú kapustu, sušené hríby a varíme. K polouvarenej kapuste pridáme pohánku a dovaríme. V smotane rozmiešame hladkú múku a povaríme.

Diskusia k receptu

marlen
dobréééé, fajn makrobiotické, no a ako vždy, urobím to bez tej zátrepky, radšej menej tekutiny....
marlen
P.S. @hanina , kapustičku si mala domácu, korenenú, alebo úplne bez korenia /bobkový, list, rasca, č. k.....?
hanina
@marlen - kapusta domáca - kamenná soľ, rasca, cvikla...preto ja už potom nesolím ani žiadne korenie nepridávam. A ozaj - predsa len skús tú zátrepku - skús ju s mliekom a len trošku múky- dodá tej polievke takú / pre mňa super/ zvláštnu chuť. Skús to na troške polievky.
martina34
toto vyzerá fainovo, priam prudko jedlo. Raz vyskúšam, určite skoro, mám rada jedlá s pohánkou a aj kapustu a hríbiky. :-)
hanina
@martina34 Martinka - veď to je aj Tvoja zásluha, že som začala používať pohánku, cícer a spol. Predtým to bolo len sem tam. Takže vďaka.
bozulka
To bude určite dobré,mám rada všetky suroviny.
hanina
@bozulka Nám tá polievka veľmi chutila - dúfam, že nemáme akési zvláštne chute a bude chutiť aj Vám.
martina34
@hanina , cítiš aj nejaké zmeny ako používaš pohánku a cícer? Vyskúšaj aj mungo fazuľky - naklíčené, už som si zvykla dávať klíčiť každé 3 dni. Chutia ako hrášok. Super vecička na spestrenie šalátov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia