Tvarohové rožky

Kváskové rožky s tvarohovou plnkou

Autor receptu: redakcia

16 ks
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si rozkvas. Kvások zmiešame s múkou a vlažnou vodou, prikryjeme a necháme kysnúť 6–10 hodín.
  2. Do misky vlejeme roztopené maslo, mlieko, cukor a vajce, premiešame.
  3. Z múky, rozkvasu a mliečnej zmesi vypracujeme cesto. Potom pridáme soľ, premiesime a necháme kysnúť 4 hodiny.
  4. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, so žĺtkom, s vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
  5. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme na kruh s priemerom 40 cm. Každý kruh rozkrojíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť trojuholníka položíme lyžičku tvarohovej plnky a zrolujeme smerom k špičke. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme ich a necháme ešte 2 hodiny podkysnúť.
  6. Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.