Tvarohové rožky
Kváskové rožky s tvarohovou plnkou
Autor receptu: redakcia
|
16 ks porcií |
30 (+ kysnutie) minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Pripravíme si rozkvas. Kvások zmiešame s múkou a vlažnou vodou, prikryjeme a necháme kysnúť 6–10 hodín.
- Do misky vlejeme roztopené maslo, mlieko, cukor a vajce, premiešame.
- Z múky, rozkvasu a mliečnej zmesi vypracujeme cesto. Potom pridáme soľ, premiesime a necháme kysnúť 4 hodiny.
- Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, so žĺtkom, s vanilkovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a každú vyvaľkáme na kruh s priemerom 40 cm. Každý kruh rozkrojíme na 8 trojuholníkov. Na širšiu časť trojuholníka položíme lyžičku tvarohovej plnky a zrolujeme smerom k špičke. Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme ich a necháme ešte 2 hodiny podkysnúť.
- Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme
v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút.
|