Ovsená kaša
Kvasená kaša z ovsených vločiek s domácou granolou
Autor receptu: redakcia
Použili sme jemné vločky s klíčkom, aby kaša získala orieškový nádych.* Doplnili sme ju mrazenými ríbezľami, sladkou domácou granolou a medom. A zjemnili hustým gréckym jogurtom.
2 porcie |
15 (+ kvasenie) minút príprava |
Postup
- Do uzatvárateľnej nádoby vsypeme ovsené vločky, mleté mandle, drvené ľanové semienka, pridáme štipku soli a premiešame.
- Datle opláchneme vodou, nakrájame ich na kúsky a pridáme k vločkovej zmesi. Zalejeme vodou, uzatvoríme a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň osem hodín, ideálne cez noc.
- Na granolu zmiešame vločky, mandľové lupienky, med a tekvicové jadierka. Zmes rozložíme do väčšej panvice a pomaly restujeme, kým vločky nezozlatnú.
- Kašu rozdelíme do dvoch misiek. Na vrch dáme za lyžicu jogurtu a pokvapkáme medom. Posypeme granolou a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.