Ovsená kaša

Kvasená kaša z ovsených vločiek s domácou granolou

Autor receptu: redakcia

Použili sme jemné vločky s klíčkom, aby kaša získala orieškový nádych.* Doplnili sme ju mrazenými ríbezľami, sladkou domácou granolou a medom. A zjemnili hustým gréckym jogurtom.

2
porcie
15 (+ kvasenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do uzatvárateľnej nádoby vsypeme ovsené vločky, mleté mandle, drvené ľanové semienka, pridáme štipku soli a premiešame.
  2. Datle opláchneme vodou, nakrájame ich na kúsky a pridáme k vločkovej zmesi. Zalejeme vodou, uzatvoríme a necháme kvasiť pri izbovej teplote aspoň osem hodín, ideálne cez noc.
  3. Na granolu zmiešame vločky, mandľové lupienky, med a tekvicové jadierka. Zmes rozložíme do väčšej panvice a pomaly restujeme, kým vločky nezozlatnú.
  4. Kašu rozdelíme do dvoch misiek. Na vrch dáme za lyžicu jogurtu a pokvapkáme medom. Posypeme granolou a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.