Kuskus so šampiňónmi, cuketou a bazalkou

Autor receptu: elixir

Jednoduché jedlo, inšpiroval ma recept z časopisu Eat Smarter!

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuskus zalejeme vodou, pridáme soľ a bylinkovú soľ a za občasného miešania varíme tak dlho, kým v hrnci neostane žiadna voda. Vmiešame maslo a prikryjeme.
  2. Cesnak a šampiňóny ošúpeme, nakrájame na plátky. Cibuľu prerežeme na polovice, cuketu umyjeme, prerežeme na polovice po dĺžke a oboje následne pokrájame na polmesiačiky.
  3. Rozohrejeme olej, dáme naň oprážať cesnak a cibuľu, keď je cibuľa sklovitá, pridáme aj cuketu a šampiňóny. Pridáme soľ, čierne korenie, poprášime na povrchu kari korením, premiešame a oprážame. Trochu podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme cca 5 minút na miernom plameni.
  4. Nakoniec dochutíme kajenským korením, limetkovou šťavou a bazalkou. Zmiešame s kuskusom a môžeme podávať.