Kuriatka vo fazuľkovom prívarku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme nové korenie, bobkový list, fazuľové mladé struky (najlepšie čerstvé), podlejeme vodou a varíme 30 minút. Pridáme smotanu, keď zovrie, pridáme ocot (vlejeme ho do naberačky a pomaly zohrievame v prívarku. Keď sa zohreje, vmiešame ho, nezrazí sa smotana). Povaríme päť minút.
  2. V troche smotany zatrepeme múku na zahustenie, vlejeme do jedla, dochutíme soľou, cukrom a dovaríme.
  3. Na masle zarestujeme kuriatka spolu s pórom a vkladáme do taniera na prívarok. Doplníme volskými okami, pripravenými v lievanečníku a posypanými čerstvým majoránom.