Kurča v alobale (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Na francúzsky spôsob. Nabudúce spravím aj z akéhokoľvek vykosteného mäsa,bolo to veľmi dobré a niečo iné, ako mi bolo povedané:-)

4
porcie
15-20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kurča rozštvrtíme, posolíme, okoreníme, dáme štipku proveslánskeho korenia (nemusí byť, ani v recepte nebolo, ale pasovalo mi tam) a obalíme rozšľahaným vajíčkom do ktorého sme zamiešali mlieko a strúhanku. Tu podotýkam, že to obalovanie ide ťažko,/ malo to konzistenciu mrveničky/. Spravila som to jednoducho tak, že som dala štvrtku kuraťa na pomaslovaný alobal a strúhankovou plnkou posypala. Alebo si to môžete doriediť mliekom cca 1dl a pridaním ešte jedného vajíčka. Nechám na vás. Zabudla som odfotiť, kajam sa.:-)
  2. Alobal, najlepšie v dvojmo a primeranej veľkosti potrieme maslom, položíme naň porciu obaleného kurčaťa, plátok slaniny, plátok rajčiny, plátok citróna a listok bobkoveho listu.
  3. Alobal dobre zabalíme a pečieme na plechu, sú to predsa len celé štvrtky, treba to nechať prepiecť. Čas je na vás, poznáte si rúru. Ja som dobrých 50 minút. V recepte bolo 30 minút, ale to u mňa nehrozilo, bolo ešte krvavé pri kosti. Ja som si tam prišupla ešte morčacie stehno.
  4. Potom alobal pootvoríme a nechame zružovieť aspoň 10 minút.
  5. My sme mali s celozrným pečivom. Ideálna je francúzska bagetka alebo príloha podľa vášho uváženia.
  6. Alobal.