Pečené kuracie prsia
Kurča s čertom v tele (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne".* A hoci párky veľmi nemusím, rozhodla som sa vyskúšať. Odvtedy som robila niekoľkokrát, aj návšteve chutilo, a hlavne bol pri obede smiech z toho názvu. Len podľa možnosti nešetrite tabascom.
4 porcie |
15 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie plátky položíme na dosku a ak sú hrubé, jemne naklepeme.
- Všetky suroviny na koreniacu zmes dobre premiešame.
- Kuracie plátky potrieme touto zmesou.
- Párky na koncoch narežeme 2x, podobne ako špekáčiky na pečenie.
- Na každý plátok mäsa položíme jeden párok. Konce párkov musia trčať von (budú to rožky čerta).
- Plátky stočíme a zopneme špáradlom.
- Uložíme na olejom vymastený pekáčik, potrieme zvyškom koreniacej zmesi, podlejeme 3 lyžicami vody a pečieme na 180 °C asi 20 minút, kým sa čertovi rožky neotvoria.
- Podávame s chlebom a so zeleninou.