Pečené kuracie prsia

Kurča s čertom v tele (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne".* A hoci párky veľmi nemusím, rozhodla som sa vyskúšať. Odvtedy som robila niekoľkokrát, aj návšteve chutilo, a hlavne bol pri obede smiech z toho názvu. Len podľa možnosti nešetrite tabascom.

4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie plátky položíme na dosku a ak sú hrubé, jemne naklepeme.
  2. Všetky suroviny na koreniacu zmes dobre premiešame.
  3. Kuracie plátky potrieme touto zmesou.
  4. Párky na koncoch narežeme 2x, podobne ako špekáčiky na pečenie.
  5. Na každý plátok mäsa položíme jeden párok. Konce párkov musia trčať von (budú to rožky čerta).
  6. Plátky stočíme a zopneme špáradlom.
  7. Uložíme na olejom vymastený pekáčik, potrieme zvyškom koreniacej zmesi, podlejeme 3 lyžicami vody a pečieme na 180 °C asi 20 minút, kým sa čertovi rožky neotvoria.
  8. Podávame s chlebom a so zeleninou.