Kurča pečené na zelenine a zemiakoch fotorecept
Foto: kimlo
Receptov z jedného hrnca alebo pekáča je tu už dosť a aj som ich niektoré odskúšal. Naposledy som sa inšpiroval týmto, ktorý
som Zobraziť celý popisReceptov z jedného hrnca alebo pekáča je tu už dosť a aj som ich niektoré odskúšal. Naposledy som sa inšpiroval týmto, ktorý
som našiel na internete, je jednoduchý, s minimálnym množstvom surovín, len som si ho prispôsobil na úpravu v rímskom
pekáči.
Zdroj: internet
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
podľa potreby (alebo stehná) |
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
400 g |
|
2 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Na tento recept sú najvhodnejšie kuracie stehná a krídla. Ak máme celé kura, rozporcujeme ho, prsia si odložíme na rezne alebo soté a chrbát na polievku...
-
2
Na oleji do sklovita orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájanú červenú a žltú papriku. Tie tiež orestujeme.
-
3
Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a zemiaky a paradajku nakrájané na štvrtiny.
-
4
Osolíme, okoreníme...
-
5
...pridáme tymian a premiešame. Túto zmes preložíme do rímskeho pekáča.
-
6
Navrch poukladáme porcie kurčaťa, ktoré sme predtým osolili a okorenili. Ja som použil na pečenie hlinený rímsky pekáč. Samozrejme, že pred pečením musí byť najprv namočený 30 minút vo vode. Potom zmes prikryjeme a vložíme do studenej rúry. Zapneme teplotu na 180 °C a od chvíle dosiahnutia teploty pečieme 90 -100 minút. Počas pečenia neotvárame ani nepodlievame. Tí, ktorí nemajú rímsky pekáč, môžu použiť klasický, liatinový, plechový, alebo sklenený, vtedy sa môže kurča dať do vyhriatej rúry a piecť 60-70 minút.
-
7
Po upečení zvýšime tepltu na 200 °C a odokryté ešte zapečieme asi 15 minút.
-
8
Takto pripravené jedlo má výhodu, že nemusíme pripravovať zvlášť prílohu.
Feri, recepty z jedného hrnca mám veľmi rád a som rád že aj Vy za veľkou mlákou. Výhoda je že sa človek nemusí o nič starať, kontrolovať, podlievať, obracať… a potom sa človek čuduje aké je to jednoduché, a pritom také dobré… ;-)
Ďakujem za pripomenutie, do týchto horúcich dní ideálne jedlo.. som rád že chutilo. :-)