Kuracinka ala Margo
Autor receptu: bonpari
Toto jedlo si jedného dňa vymyslel môj priateľ, keď ho chytil veľký hlad. Určite niečo také
podobné už existuje, no keďže urobil dnešný obed úplne sám a bolo to fakt výborné, čomu
som v začiatkoch vôbec nedôverovala, tak sa musím pochváliť :)
15 minút príprava |
80 minút na 230 °C |
Postup
- Očistíme si kuracie stehná a jemne ich nasolíme. Cibuľu nakrájame na kolieska a pokryjeme nimi celé dno jenskej misy. Na kolieska cibule uložíme kuracie stehná.
- Stehná zalejeme omáčkou, ktorú si pripravíme z hore uvedených surovín. Cesnak dávame ako posledný, pretože ho nakrájame na štvrťky a nasypeme ho navrch. Stehná by mali byť ponorené tak do 3/4.
- Pečieme najprv v zakrytej jenskej mise na 230 stupňov približne hodinu, hodinu a pol. Treba to sledovať. Ide o to, aby sa mäso začalo pekne oddeľovať od kosti. V tom momente misu vyberieme a stehná dáme ešte zvlášť na chvíľu pod gril, aby boli chrumkavé. Šupnite ich do vrchnáku od jenskej misy, aby ste nemuseli toľko riadov umývať.
- Omáčku naservírujeme na tanier. Položíme na ňu chrumkavé stehno. Podávame s chlebom a pivkom. Ak by sa niekomu omáčka zdala byť príliš riedka, môžeme ju ešte chvíľu redukovať v rúre pri grilovaní stehien.