Orechový hrnčekový koláč

afataga - fotkaafataga, 19. januára 2013
Orechový hrnčekový koláč
Foto: afataga

Rýchly, jednoduchý, výborný. Použila som recept, ako robievam orechovú bábovku http://varecha.pravda.sk/recepty/orechova-babovka-rychlovka/17118-recept.html, trochu som ho upravila a dala piecť na plech. Na vrch sa môže Zobraziť celý popisRýchly, jednoduchý, výborný. Použila som recept, ako robievam orechovú bábovku http://varecha.pravda.sk/recepty/orechova-babovka-rychlovka/17118-recept.html, trochu som ho upravila a dala piecť na plech. Na vrch sa môže dať lekvár a poleva, ale nemala som čas, aj takto je dobrý.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
3/4 hrnčeka
1 hrnček
štipka
2 KL
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 ks
1/2 hrnčeka
3 PL (rum)
2 PL




Postup

  1. 1

    Do misy som dala sypké suroviny a hrozienka, orechy som dala do sáčku a pobúchala tĺčikom na mäso, viac nám chutia ako pomleté. Použila som hrnček s objemom 3 dl.

    Orechový hrnčekový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som tekuté suroviny a pomiešala, vznikla takáto masa

    Orechový hrnčekový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Vyliala som na plech s papierom na pecenie, piekla som na 180° asi 40 min., treba si odsledovat

    Orechový hrnčekový koláč - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
aj u nás sú hrnčekové obľúbené.-)) raz-dva hotové a celkom chutné.-) pekne sa ti vydarili.-)
denyany
práve sme s deťmi uvažovali, čo dobrého si zajtra upečieme. tvoj recept je jednoduchý a takéto hrnčekové koláčiky sa mi doteraz osvedčili. tak sa nechám inšpirovať tvojim receptom. vďaka!
cistinka
Tvoju orechovú bábovku som piekla, chutila výborne, vyskúšam aj tento koláčik. Ešte mám skoro kilo orechov.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam. Mám rada takéto koláčiky.
afataga
dakujem za komentiky, nie je v nom kakao, stmavne od tych orechov
denyany
koláčik sme upiekli, ochutnali a zhodnotili, že je na 1! dovolila som si menšiu úpravu, keďže hrozienka nemusíme - pridala som pomleté ľanové semienka v tom objeme a super! ďakujem, máme ďalší obľúbený koláčik.
afataga
@denyany som rada, ze chutilo, v povodnom rcp hrozienka nie su, tie som pridala az vcera, mozes ich vynechat uplne alebo ako dat brusnice alebo tak, ako si urobila ty, navrch sa moze dat lekvar a orechy alebo lekvar a poleva, podla fantazie, alebo aj nic :-)
denyany
nedala som na vrch nič, lebo práškový cukor nemusíme a čokoládu som nemala. koláčik bol hotvý raz-dva, ozaj je to rýchlovka, a tak rýchlo aj mizne z tácky.
janger
Mam nieco taketo podobne v knihe 'Recepty zo Zivota', velmi chutny kolacik. Uz davno som ho nerobila. Fajn, ze si pripomenula. Jednoduche a rychle.
douglas
Takéto hrnčekové rcps sú moje! Mám rada všetko v jednom s výborným výsledkom :).
marianne
S kolacmi mam teraz pokoj,ani ich radsej neotvaram,ale tento sa mi paci..len sa opytam:nie je 2 KL sody na hrncek muky moc,necitit ju? Este som tolko nedavala,maximalne 3/4 lyzicky.Mozno ze nie.
janikbj
kto nemá rád hrozienka, odporúčam sušené slivky nakrájané na kúsky veľkosti hrozienok :-) inak, koláčik je určite parádny.
afataga
dakujem dievcence :-)
@marianne ja som pouzila 300 ml hrncek, kavove lyzicky mam dost male a dala som zarovnane, ak mas velke, daj jednu kopcovu, alebo 1,5 zarovnanej, ja nepouzivam PDP, lebo mne vadi ta jeho chut v kolaci, ale kludne daj PDP ako ti nevadi
mesiar50
Koláčik mi je simpatycký.
Nemusím stále krémové.Za recept ďakujem
samira
@afataga užasný recept dávam Vám 1*.Nedávala som um lebo u nás nenájdete alkohol ale úzasný DAKUJEM
afataga
@samira dakujem :-), alkohol sa pri peceni vypari, zostane iba vona, ale asi mate na to svoje dovody, respektujem
havino
tento som tu nepostrehla a podobný recept mám na bábovku od @margaretky a aj na plech som ho veru už piekla, ukladám aj tvoj, neskôr porovnám suroviny, je to vynikajúci, šťavnatý, vďačný a rýchly koláč
angast
toto neni dobry recept pretoze ja musim mat vsetky suroviny pripravene pokope. a kde zozeniem 6 trojdecovych hrncokov ? a um mi smrdi
po rume. takze pre mna nic.
afataga
@havino ja myslim, ze to nie je ten isty, ale sak porovnaj a uvidis
@angast ak mate malo hrncekov, napis jeziskovi, alebo si pozicaj od susedy a daj si stipec na nufak
havino
odkaz od mojej svorky domácej (nie svokry budeš čítať), že najlepšie muffiny aké som kedy upiekla, aj včera, aj dnes som ich musela piecť, včera som ani fotiť nestihla, do rúk, do sáčkov a ani jeden som neokoštovala, dnes sa mi už ušlo, kedže schválne som nechala také redšie cesto, nech sú vláčne, neplnila som tak, aby kopce boli



afataga
@havino dakujem za foto a pochvalu, pozdrav svorku a ak chces, aj svokru, to necham na teba, ja tiez peciem vacsinou bez cokolady, aby mohol aj psik kostovat :-), raz darmo, sme postihnute :-)))
dagmara1
super, páči sa mi dnes ho urobím, rýchlovka, chuťovka a do ruky. Trošku vylepším dám naňho ešte marhuľový džem,
afataga
@dagmara1 no ako si bola spokojna? ked uz lekvar, dala by som aj polevu, alebo aspon postrasit cokoladou, take cik-caky
terinka55
Dnes som ho robila. Dala som marhuľový džem a čokoládu na vrch. Je ozaj výborný. Ďakujem!
tricia
Piekla som ho - ale s kesu orieskami a bez hrozienok a bez rumu :) a v babovkovej forme - velmi chutny bol a lahucky a vlacny. Odporucam :)
afataga
@Tricia (4.3.2016 02:31)

Som rada, ze si spokojna, jasne orechy mozu byt aj ine, hrozienka nie su podmienka, ale ten um by som rozhodne nevynechala, da tomu tu spravnu chut, tiez ho robim obcas ako babovku, alebo aj muffiny sa daju
adask22
Robila som tento koláč, hrozienka som nemala tak som ich nedala, ani rum. Ale namiesto citrónovej šťavy, som nastrúhala citrónovú kôru. Viac mi tak chutil. Vrch som potrela kyslejším lekvárom a ešte čokoládovou polevou. Chuť mal ako keby som urobila perník.
taka
pridala som do cesta aj susene marhule a brusnice, po upeceni som potrela lekvarom a este posypala orechami, super rychly kolacik ☺️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia