Kuracie závitky so smotanovou omáčkou

zdenulla - fotkazdenulla, 15. novembra 2013
Kuracie závitky so smotanovou omáčkou
Foto: zdenulla

Zase raz som za svet nevedela čo navariť, tak som improvizovala :)

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
Omáčka:
1 ks
3 strúčiky
250 ml
1 - 2 PL
3 ks
3 ks
1 kocka
podľa potreby
Príloha:




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso narežeme na rezne, dobre vyklepeme a ochutíme soľou a čiernym korením. Každý rezeň potrieme 1 čl dijonskej horčice, položíme naň plátok šunky, syra a kápie a zrolujeme. Zaviažeme niťou.

  2. 2

    Na oleji si orestujeme najemno nakrájanú cibuľku. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak a ešte chvíľu restujeme. Pridáme pripravené závitky a obielime ich z každej strany.

  3. 3

    Posypeme paprikou a zalejeme vodou tak, aby boli závitky z polovice zakryté. Dobre premiešame. Privedieme do varu, pridáme bujón, bobkové listy, nové korenie a asi 5 lístkov čerstvej bazalky.

  4. 4

    Dusíme 30 minút. Potom závitky vyberieme a dokončíme omáčku: Vyberieme guličky nového korenia, bobkové listy a lístky bazalky(ja som ešte omáčku prepasírovala, pretože nemám rada v omáčke cibuľu). Zo smotany a múky si pripravíme zátrepku a za stáleho miešania prilejeme do omáčky. Necháme variť ešte 5-10 minút a potom do omáčky vrátime závitky.

  5. 5

    Podávame s maslovými zemiakmi (zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou, zlejeme, pridáme maslo podľa chuti a môžme aj jemne popučiť), nokerlami alebo akoukoľvek prílohou podľa chuti. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

eviana
Niekedy z takej improvizácie vzniknú veľmi chutné jedlá, ako toto Tvoje, páči sa mi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia