Foto: zdenulla
Zase raz som za svet nevedela čo navariť, tak som improvizovala :)
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie mäso narežeme na rezne, dobre vyklepeme a ochutíme soľou a čiernym korením. Každý rezeň potrieme 1 čl dijonskej horčice, položíme naň plátok šunky, syra a kápie a zrolujeme. Zaviažeme niťou.
- 2
Na oleji si orestujeme najemno nakrájanú cibuľku. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak a ešte chvíľu restujeme. Pridáme pripravené závitky a obielime ich z každej strany.
- 3
Posypeme paprikou a zalejeme vodou tak, aby boli závitky z polovice zakryté. Dobre premiešame. Privedieme do varu, pridáme bujón, bobkové listy, nové korenie a asi 5 lístkov čerstvej bazalky.
- 4
Dusíme 30 minút. Potom závitky vyberieme a dokončíme omáčku: Vyberieme guličky nového korenia, bobkové listy a lístky bazalky(ja som ešte omáčku prepasírovala, pretože nemám rada v omáčke cibuľu). Zo smotany a múky si pripravíme zátrepku a za stáleho miešania prilejeme do omáčky. Necháme variť ešte 5-10 minút a potom do omáčky vrátime závitky.
- 5
Podávame s maslovými zemiakmi (zemiaky uvaríme v osolenej vode s rascou, zlejeme, pridáme maslo podľa chuti a môžme aj jemne popučiť), nokerlami alebo akoukoľvek prílohou podľa chuti. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu