Kuracie stripsy rýchle a ľahké, ako z KFC

frezia68 - fotkafrezia68, 5. decembra 2014
Kuracie stripsy rýchle a ľahké, ako z KFC
Foto: frezia68

Nechodievam v reťazcoch na rýchle občerstvenia,takže neohodnotím,či je recept ako z KFC.Ale občas sledujem na You Tube videá -recepty s Majklom a práve on ma Zobraziť celý popisNechodievam v reťazcoch na rýchle občerstvenia,takže neohodnotím,či je recept ako z KFC.Ale občas sledujem na You Tube videá -recepty s Majklom a práve on ma inšpiroval k príprave receptu.Čakala som milú návštevu.....A ten hlavný obrázok pridávam preto,aby ste videli,aké máme už druhý deň slnečné počasie :-)

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
300 ml
1 PL
200 g (bezlepková)
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL
1 PL
 (alebo ghé)
Na vyprážanie:
2 ks
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Večer som nakrájala kuracie prsia na plátky -tyčinky,cca 1,5 cm hrubé a dala som ich do nálevu z kuracieho vývaru + citrón. Citrón má kuracie plátky zjemniť. Pred vyprážaním som si pripravila kukuričné lupienky (pozor,nie osladené),ktoré som rozdrvila,aby neboli veľké,ale aby vypražené plátky chrumkali.Veľkosť si každý určí podľa stavu zubného chrupu,či vlastného uváženia.Ja som časť rozmixovala a zmiešala s rozdrvenými a výsledok bol príjemne chrumkavý.

    Kuracie stripsy rýchle a ľahké, ako z KFC - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som múku bezlepkovú( v KFC iste pšeničnú) a pridala som aj kopcovitú lyžicu sójovej múky,aby stripsy menej nasávali masť ( v KFC olej,vraj ... ).Potom som pridala po jednej kávovej lyžičke provensálske korenie,červená mletá paprika sladká,červená mletá štipľavá,kajenský peper ,cesnakový granulát a soľ.Koreniny si pridávajte podľa obľúbenosti,ja som vynechala cesnakový granulát a pri degustácii výsledku mi nechýbal.Pripravila som na pohostenie....

    Kuracie stripsy rýchle a ľahké, ako z KFC - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie plátky som scedila z vývaru,trocha osušila a obaľovala v pripravenej zmesovej múke,potom vo vajíčkach a napokon v kukuričných rozdrvených lupienkach.Vyprážala som v bravčovej masti + ghé v pomere 2:1 a nie v oleji.Mala som užší hrniec,teda som neminula veľa a dôvod? Masť a ghé sa neprepália pri vysokých teplotách a tu stačilo opekať z každej strany asi po 2 min. ale v horúcom omastku,aby ním stripsy nenasiakli.Ghé má tepelnú odolnosť až 250°C a ani s masťou neriskujeme prepálenie a nevznikajú škodlivé látky.

    Kuracie stripsy rýchle a ľahké, ako z KFC - obrázok 3
  4. 4

    Pôvodne som nechcela ten recept pridať,ale výsledok ma príjemne prekvapil,trocha pikantné,trocha chrumkavé a v strede jemné,mäkké a šťavnaté. Pridala som na stôl aj bezlepkový chlieb,konečne sa mi darí upiecť chutný,ktorý sa nemrví,ale nebol oň záujem,ani o šalát.Stačilo popíjať vínko a degustovať chutné stripsy,pripravené síce ako bezlepkové,ale ktovie,či boli menej chutné,ako tie v KFC?

    Kuracie stripsy rýchle a ľahké, ako z KFC - obrázok 4
  5. 5

    A ten úvodný obrázok som pridala preto,aby ste videli,aké krásne slnečné počasie máme už druhý deň.Žiarivé slnko,modrá obloha a bezvetrie.....na fotenie som musela hľadať miesto,kam slnko nedosiahne. Tak pekný deň všetkým a kto vyskúša,aj DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

radost
pozdravujem z miesta-kde je sychravo..hmlisto..včera tak isto..:-(
je mi ľúto-že som nebola JA tá =milá= návšteva..
vlak zadarmo..
zostalo ešte dačo odvčera..??
sovka62
Tiež nechodím po fast foodoch, odrádza ma zápach, ktorý ma div z nôh nezvalí keď vojdem do trnavského Tesca. Tam rovno oproti dverám sídlia čínska reštaurácia a KFC.
Ale podľa teba skúsim, už sú v KK.
frezia68
Veď sa ohlás,milá @rados ť,rada znova urobím.Vlak zadarmo veru máme,návštevou sa poteším :-)))
frezia68
@sovka :ďakujem za nahliadnutie.Uvažovala som piecť ich v rúre,ale myslím,že by veľmi chrumkali,nemám vyskúšané.Hoci rezne už bežne "vyprážam" v rúre.
mariamka
fiha, to je lakave pohostenie, robila som uz strapate kuracie rezne, ale inak ochutene, taketo palicky su aj celkom prakticke, vdacne,, a to "udelatko" valcek je super, stale sa clovek cosi dozvie :)
frezia68
@mariamka : no vieš,ja pečiem málo a také 1/4 dávky,takže tak vyvaľkám na plechu,či v tortovej forme :-))) praktické,jednoduché.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam, i keď doma sa snažím nevysmážať.
tiginko
narobila si mi poriadne chute, momentálne síce žiadna kuracina v dome, mám iné plány s jedlom tento víkend, ale evidujem si tvoj recept do hlavy. Mám tapiokovú strúhanku, ktorá sa mi hodí namiesto kukuričných lupienkov, vyskúšam v tejto verzii. Vďaka @frezia68
babav
@frezia68 , originalny recept aj ked pochybujem, ze sa zhoduje s tym z KFC.
Drzia si vyrobne tajomstvo ako oko v hlave ... udajne marinaduju kuracie maso v cmare a ake korenie pridavaju neprezradia. Tvoja marinada sa mi velmi pozdava ,urcite ju vyskusam .Chlebik tiez :-).
altyn
ahoj @frezia68 ! Mám k tebe veľkú prosbu, môžeš mi prosím prezradiť recept na ten chlieb a tiež či je vhodný do pekárničky? Vypadá veľmi dobre a máš pravdu, tie čo som doteraz skúšal, sa mrvia. A tiež rýchlo tvrdnú, ale tvoj vypadá ako klasický a veľmi dobre.
A tvoje kuriatko vypadá veľmi dobre! Ja to urobím z krídielok, veľmi rád ich obkusujem. Vopred ti ďakujem a prajem peknú nedeľu! :-)))
P.S. škoda že niesi z Blavy, tu na Vianočných trhoch ponúkajú v jednom stánku bezlepkové zemiakové placky a aj žemle.
frezia68
Milý @altyn ,nemám pekárničku,ale Ty si poradíš.Pečiem z múky Schär Bread-Mix obyčajne z 300 gr,pridám 2 lyžice pohánkovej,alebo konopnej ,či pohánkovej celozrnnej a to mi zafarbí na tmavší ( biely nemám rada). Ak som robila zdravý-celozrnný,nechutil.Takže striedam raz zdravší a raz chutný. Na múke Schär-Bread-Mix máš recept na chlieb,rožky,či žemle-sú biele. Ja pridávam aj sekané orechy a rascu( a tie múky,ako som písala) a ináč sa držím receptu.Takže veľa šťastia,nech sa podarí :-)
frezia68
Zabudla som napísať,že potrebuješ menšiu formu,aby držal tvar,ja mám takú hranatú,podobnú ako na biskupský chlebík,inač sa mi roztiahol na hrubú placku.
altyn
Ďakujem veľmi pekne, pozháňam múku a vyskúšam. Potom dám vedieť ako sa podaril. :-)))
papkoska
Človek by ani výčitky nemal, normálne je z toho zdravé jedlo :-))) Robím niečo podobné, ale pásiky mäsa sa na noc naložia do bieleho jogurtu so štipkou mletého zázvoru a olivovým olejom, na druhý deň sa primieša vajce a obalí v strúhanke s mandľovými lupienkami, pečie sa to na plechu 25 minút. Nafotím a pridám, keď bude čas, mäsko je potom šťavnaté , obal chrumkavý, ale bez tuku. A v ktorej oblasti je to takto slnečno? U nás len sychravo a hmla...
altyn
Sto krát; tisíc krát;..alečoby; nekonečne veľa krát ti ďakujem za ten recept na chlieb... Včera som ho urobil a dnes som ho jedol v práci čistý; bez masla; šunky; ako koláč... Božská chuť!!!! Už niesom nahnevaný na celý svet że namôžem jesť dobrý chlieb lebo už si ho vďaka tebe viem upiecť!
frezia68
@altyn :na zdravíčko! Skús pridať mleto-sekané orechy na 35Og múky 2-3 hrste a na raňajky netreba ani pomazánku.Potešil si ma :-)
altyn
Tie orechy som pridal ako si vyššie radila a fakt nebolo nič iné treba. Len musím teraz začať zháňať ďalšie lebo ich už moc nemám...:-))) Prajem ti krásny deň!