Foto: frezia68
Nechodievam v reťazcoch na rýchle občerstvenia,takže neohodnotím,či je recept ako z KFC.Ale občas sledujem na You Tube videá -recepty s Majklom a práve on ma Zobraziť celý popisNechodievam v reťazcoch na rýchle občerstvenia,takže neohodnotím,či je recept ako z KFC.Ale občas sledujem na You Tube videá -recepty s Majklom a práve on ma inšpiroval k príprave receptu.Čakala som milú návštevu.....A ten hlavný obrázok pridávam preto,aby ste videli,aké máme už druhý deň slnečné počasie :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
300 ml |
|
1 PL |
|
200 g (bezlepková) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
(alebo ghé) |
|
Na vyprážanie: | |
2 ks |
|
na obalenie |
|
Postup
-
1
Večer som nakrájala kuracie prsia na plátky -tyčinky,cca 1,5 cm hrubé a dala som ich do nálevu z kuracieho vývaru + citrón. Citrón má kuracie plátky zjemniť. Pred vyprážaním som si pripravila kukuričné lupienky (pozor,nie osladené),ktoré som rozdrvila,aby neboli veľké,ale aby vypražené plátky chrumkali.Veľkosť si každý určí podľa stavu zubného chrupu,či vlastného uváženia.Ja som časť rozmixovala a zmiešala s rozdrvenými a výsledok bol príjemne chrumkavý.
-
2
Pripravila som múku bezlepkovú( v KFC iste pšeničnú) a pridala som aj kopcovitú lyžicu sójovej múky,aby stripsy menej nasávali masť ( v KFC olej,vraj ... ).Potom som pridala po jednej kávovej lyžičke provensálske korenie,červená mletá paprika sladká,červená mletá štipľavá,kajenský peper ,cesnakový granulát a soľ.Koreniny si pridávajte podľa obľúbenosti,ja som vynechala cesnakový granulát a pri degustácii výsledku mi nechýbal.Pripravila som na pohostenie....
-
3
Kuracie plátky som scedila z vývaru,trocha osušila a obaľovala v pripravenej zmesovej múke,potom vo vajíčkach a napokon v kukuričných rozdrvených lupienkach.Vyprážala som v bravčovej masti + ghé v pomere 2:1 a nie v oleji.Mala som užší hrniec,teda som neminula veľa a dôvod? Masť a ghé sa neprepália pri vysokých teplotách a tu stačilo opekať z každej strany asi po 2 min. ale v horúcom omastku,aby ním stripsy nenasiakli.Ghé má tepelnú odolnosť až 250°C a ani s masťou neriskujeme prepálenie a nevznikajú škodlivé látky.
-
4
Pôvodne som nechcela ten recept pridať,ale výsledok ma príjemne prekvapil,trocha pikantné,trocha chrumkavé a v strede jemné,mäkké a šťavnaté. Pridala som na stôl aj bezlepkový chlieb,konečne sa mi darí upiecť chutný,ktorý sa nemrví,ale nebol oň záujem,ani o šalát.Stačilo popíjať vínko a degustovať chutné stripsy,pripravené síce ako bezlepkové,ale ktovie,či boli menej chutné,ako tie v KFC?
-
5
A ten úvodný obrázok som pridala preto,aby ste videli,aké krásne slnečné počasie máme už druhý deň.Žiarivé slnko,modrá obloha a bezvetrie.....na fotenie som musela hľadať miesto,kam slnko nedosiahne. Tak pekný deň všetkým a kto vyskúša,aj DOBRÚ CHUŤ !
je mi ľúto-že som nebola JA tá =milá= návšteva..
vlak zadarmo..
zostalo ešte dačo odvčera..??
Ale podľa teba skúsim, už sú v KK.
Drzia si vyrobne tajomstvo ako oko v hlave ... udajne marinaduju kuracie maso v cmare a ake korenie pridavaju neprezradia. Tvoja marinada sa mi velmi pozdava ,urcite ju vyskusam .Chlebik tiez :-).
A tvoje kuriatko vypadá veľmi dobre! Ja to urobím z krídielok, veľmi rád ich obkusujem. Vopred ti ďakujem a prajem peknú nedeľu! :-)))
P.S. škoda že niesi z Blavy, tu na Vianočných trhoch ponúkajú v jednom stánku bezlepkové zemiakové placky a aj žemle.
dakujeme :-)