Kuracie stehná v zamatovej omáčke

podravka - fotkapodravka, 5. januára 2017
Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Foto: podravka

Komerčný recept
Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

6 - 8 ks bez kosti
1 PL
3 ČL
2 PL
pár lístkov
100 ml
70 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.

  2. 2

    Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.

  3. 3

    Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.

  4. 4

    Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.

  5. 5

    Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.

  6. 6

    Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou, pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti a podávame. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: