Komerčný recept
Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.
porcie
príprava
Suroviny
6 - 8 ks bez kosti |
|
1 PL |
|
3 ČL |
|
2 PL |
|
pár lístkov |
|
|
|
100 ml |
|
70 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme Podravka ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
- 2
Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
- 3
Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
- 4
Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
- 5
Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.
- 6
Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou, pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti a podávame. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár k receptuPridaj komentár k receptu: