Kuracie stehná v zamatovej omáčke

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
  2. Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
  3. Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
  4. Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
  5. Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.
  6. Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou, pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti a podávame. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.