Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.
Postup
- Stehná rozrežeme a mierne vyklepeme. Posypeme ochucovadlom pikant a údenou paprikou.
- Na zahriatu teflónovú panvicu dáme olej, zohrejeme ho a pridáme kuracie stehná. Keď už je spodná strana mäsa chrumkavá a oddeľuje sa od panvice, mäso obrátime a ešte chvíľku opečieme.
- Pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie a ešte chvíľku pečieme. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pražíme, dokým nebude cibuľa mäkšia a nepustí sladkosť. Potom prilejeme sladké víno.
- Krátko opražíme, dokým sa víno neodparí a ingrediencie sa nespoja a potom mäso vyberieme z panvice.
- Do panvice pridáme smotanu, aby bola omáčka krémová. Podľa potreby pridáme trochu teplej vody alebo vývaru.
- Na tanier poukladáme stehná, prelejeme omáčkou, pridáme varené zemiaky alebo inú prílohu podľa vašej chuti a podávame. Takisto môžete pridať aj šalát zo sezónnej zeleniny.