Kuracie stehná

Kuracie stehná v cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tentoraz s broskyňovou príchuťou. Túto chuť majú deti veľmi v obľube.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na cestíčko zmiešame, necháme postať. Hustotu cestíčka regulujeme mliekom. Kuracie stehná dobre osušíme a následne osolíme. Potom stehná namáčame do cestíčka a osmažíme na horúcom oleji dočervena.
  2. Smažené stehná ukladáme na hlbší plech, nech naň olej zo smaženia odkvapká. Podlejeme nálevom z broskyňového kompótu, v ktorom sme rozmixovali aj jednu broskyňu. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry pri teplote 180 °C na 30 minút.
  3. Po tej dobe je mäso dobre prepečené a mäkučké. Nejakú prílohu k tomu a chutný obed alebo večeru máte hotovú.