Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou fotorecept

pusta - fotkapusta, 20. augusta 2012
Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept)
Foto: pusta

Včera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou anglickou slaninou a pred pečením som ešte posypala Zobraziť celý popisVčera som pripravila na obed kuracie stehná v cesnakovo-paprikovo-paradajkovej marináde, ktoré som predtým našpikovala údenou anglickou slaninou a pred pečením som ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Ked boli upečené, do výpeku som pridala ešte posekanú zelerovú vňať, ktorá výborne doplnila chuť použitej marinády a vypečenej slaniny. Podávala som s pretláčanými zemiakmi.

2
porcie
10 minút
príprava
180/45 + 200/10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 PL
1/2 CL
1 strúčik
2 vetvičky
podľa chuti
podľa chuti
50 ml studená
2 - 3 PL
20 g

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som poriadne posolila.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Anglickú slaninu som pokrájala na plátky hrubé asi 0,5 cm a na hranolky silné asi 0,5 cm.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomocou ostrého noža som spravila do mäska malé otvory a vsunula som do nich hranolky anglickej slaniny.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prešpikované stehná som preliala olejom.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podliala som ich trochou vody.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    Do misky som vybrala cesnakovo paradajkovú zmes a primiešala som k nej sladkú mletú červenú papriku.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Touto zmesou som potrela stehná a pridala som ju aj pod kuracie stehná, predtým som ju premiešala s vodou a olejom na dne pekáčika. Prikryla som alobalom a odložila na 12 hodín do chladničky, aby mäsko dobre nasiaklo marinádou. /najlepšie na noc/

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Ráno som stehná vybrala z chladničky a nechala som ich stáť asi 3 hodiny pri izbovej teplote a potom som ich ešte posypala na hrubo pokrájaným cesnakom. Piekla som ich prikryté alobalom v trúbe vyhriatej na 180 stupňob 45 minút. Potom som odstránila alobal, prepla som na funkciu gril, zvýšila som teplotu na 200 stupňov a piekla ešte 10 minút, kým kožička bola pekne chrumkavá.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Kým sa kuracie stehná piekli, posekala som na hrubo zelerovú vňať a ked bolo jedlo hotové, primiešala som ju do výpeku, ktorým som stehná na tanieri podliala.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    Podávala som s pretláčanými zemiakmi, preliatymi výpekom. Kuracie stehná mali vynikajäcu chuť použitej marinády a anglickej slaniny, výborne harmonizovali s zelerovou vňaťou, primiešanou do hotového výpeku.

    Kuracie stehná v cesnakovo-paradajkovej marináde špikované anglickou slaninou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

pusta
@medulienka , nechcem byť neskromná, to naozaj nie, ale fakt to bola jedna báseň chuťovej harmonie, sama som bola príjemne prekvapená. tú cesnakovo-paradajkovú zmes som robila podľa receptu @zdezdy a som rada, že en recept vložila. dakujem ti za uznanie.
sportak
Perfektný rcp. Super návod a taktiež foto. Gratulujem a vyskúšam.
pusta
@sportak , dakujem. budem rada, ak vyskúšaš a daj vedieť, či chutilo.
tatranka
Naozaj perfektný recept,pri ktorom sa slinky zbiehajú.Ingrediencie,ktoré určite pridajú ohromnú chuť tomuto jedlu.No u teba som si už zvykla na dobré a chutné recepty.Sú pre mňa zárukou dobrého a chutného jedla.
certovknaz
Akurat tento recept citam na hotely v Istanbule.Pridem domov a vyskusam:-)
pusta
@tatranka , toľko chvály si nezaslúžim. to skôr patrí tebe za krásne fotografie, nápaditosť, perfektné recepty so zrozumiteľným postupom. ale veľmi ti dakujem
pusta
@medovn íček, je to výborné, najmä tá kombinácia cesnaku, paradajoik, zelerovej vňate a anglickej slaniny sa navzájom dobre snúbia. dakujem
pusta
@certovknaz , vyskúšaj - ak máš harmoniu chutí v použitej marináde, anglickej slaniny a zellerovej vňate, budeš spokojný. potom daj vedieť. dakujem.
eviana
@jejdanenky... to je ale parádna papanica, veľmi sa mi to páči... ukladám a určite vyskúšam veľmi skoro, krásna variácia na kuracie stehienka, mňam pusta milá, harmónia chutí ako vyšitá :) 5*