Kuracie stehná so šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: tikadielko

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme marinádu na kuracie stehná.Aby čo najdlhšie odstáli v chlade. Do misky si dáme olivový olej,rozpučený cesnak,petržlen.vnať,rozmarín,soj.omáčku,gril.korenie na kura,celú rascu,biele korenie. Rozmiešame a ponatierame celé stehná. Dáme do chladu a môžme začať robiť omáčku ...
  2. Na masle orestujeme na kocky pokrájanú cibuľu môže byť aj jarná pridáme na hrubšie plátky pokrájané šampiony,chvílku porestujeme a podlejeme hubovým vývarom. Podusíme do mäkka. Pridáme smotanu s trochou mlieka a v ostatnom mlieku rozmiešame múku a tak isto pridáme do omáčky ešte chvílku povaríme,okoreníme a omáčka je hotová.
  3. Ak niekoho zaujal šalátik,tak tu je receptík : šalát z červenej kapusty : Potrebujeme : červená sterilizovaná kapusta majonéza al.tatarska omáčka sterilizovaná kukurica kyslá uhorka Do misky dáme kapustu ,majonézu al.tatárku ,kukuricu a nastrúhanú kyslú uhorku. Poriadne premiešame pridáme sol a korenie. Môžme pridat aj nakrájanú šunku ,natvrdo uvarené a pokrájané vajcia ,sterilizovaný hrášok alebo jarnú cibuľku. Ja som to tentokrat urobila aj urobila aj bez toho a ajtak to bolo super .