Kuracie stehná s tymianom, valeriánkovým šalátom a ryžou (fotorecept)

Autor receptu: 27janka

Dnes na obed sme mali kuracie mäso, radšej mám stehná, sú šťavnatejšie, vykostené sú rýchlo hotové, k tomu ryža a niečo zdravé, v obchode mali valeriánkový šalát, tak som vyskúšala niečo nové.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná umyjeme, vykostíme a osolíme. Papier na pečenie pokvapkáme olivovým olejom, na papier si dáme tymian, mleté čierne korenie, mäso položíme na papier a pritlačíme, z oboch strán, korenie a olej vsiaknu do mäsa . Tento "zlepšovák" som odkukala od Jamieho Oliviera.
  2. Vo woku si rozpálime olej a mäso sprudka opečieme, podlejeme vývarom a dusíme. Kým sa mäso robí, dáme variť ryžu a pripravíme si šalát.
  3. Šalát umyjeme, dáme do misy, reďkovku a mrkvu očistíme a nastrúhame, pridáme k šalátu, osolíme, okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a trošku balzamika, premiešame a šalát je hotový.
  4. Dnešný obed bol jednoduchý na prípravu aj čas, chutil výborne, najmä šalát, mala som čas upiecť koláčik ku káve.