Kuracie stehná s marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: domi454
Veľmi chutný obed.
6 porcií |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Toto potrebujeme.
- Stehná vykostíme. Z kostí a koží uvaríme vývar. Cibuľu nakrájame na drobno, marhule na štvrťky.
- Mäso osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na olivovom oleji.
- Mäso vyberieme, do výpeku pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor, trochu soli, korenia a pražíme asi 10 minút.
- Šafrán zalejeme lyžičkou vriacej vody, necháme 1 minútu vylúhovať a pridáme do cibule.
- Pridáme opražené mäso a všetko ostatné podľa rozpisu, zalejeme vývarom a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
- Jedli sme s kuskusom.
|