Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na zemiakoch

Autor receptu: ferno

Podobných receptov je kopa. Viacmenej som pospájal viaceré dokopy a čosi pridal...

4-6
porcie
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do maslom vymasteného pekáča naukladáme na hrubšie plátky nakrájané zemiaky. Posypeme americkým korením.
  2. Na zemiaky poukladáme na plátky nakrájanú cibuľu, šampiňóny, bylinky, osolíme a posypeme kurkumou a mletou červenou paprikou.
  3. Kuracie štvrte zbavíme kože, umyjeme a rozdelíme na spodné a horné stehná. Osušíme, potrieme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením. Poukladáme na zemiaky.
  4. Rajčinový pretlak rozmiešame vo vode a vlejeme do pekáča. Zmes polejeme smotanou, prikryjeme a v rúre pečieme na 200 °C asi hodinu. Pred koncom odokryjeme a chvíľu necháme opekať.