Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná na zemiakoch
Autor receptu: ferno
Podobných receptov je
kopa. Viacmenej som pospájal viaceré
dokopy a čosi pridal...
4-6 porcie |
70 minút na 200 °C |
Postup
- Do maslom vymasteného pekáča naukladáme na hrubšie plátky nakrájané zemiaky. Posypeme americkým korením.
- Na zemiaky poukladáme na plátky nakrájanú cibuľu, šampiňóny, bylinky, osolíme a posypeme kurkumou a mletou červenou paprikou.
- Kuracie štvrte zbavíme kože, umyjeme a rozdelíme na spodné a horné stehná. Osušíme, potrieme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením. Poukladáme na zemiaky.
- Rajčinový pretlak rozmiešame vo vode a vlejeme do pekáča. Zmes polejeme smotanou, prikryjeme a v rúre pečieme na 200 °C asi hodinu. Pred koncom odokryjeme a chvíľu necháme opekať.