Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na šalátovej podstielke

Autor receptu: olinecka

Jednoducho a rýchlo. Skvelý nedeľný obed, ktorý poteší všetkých milovníkov rýchleho varenia.* Za málo peňazí polievka aj hlavné jedlo.

4-5
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv v polievke so zeleninou varíme kuracie stehná na miernom plameni aspoň 30-35 minút. Potom stehná vyberieme do zapekacej misy, podlejeme trochou vývaru, okoreníme zmesou na kurča, osolíme. Dáme do rúry a pečieme z oboch strán do zlatista asi 35-40 minút na 190 stupňov. Polievame vývarom, posypeme nakrájanou cibuľou a pridáme cesnak. Podávame s uvarenými zemiakmi preliatymi rozpusteným maslom a šalátom alebo s ryžou či opekanými zemiakmi. A tak máme vývar a hlavné jedlo... Dobrú chuť.