Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná na šalátovej podstielke
Autor receptu: olinecka
Jednoducho a rýchlo. Skvelý nedeľný obed, ktorý poteší všetkých
milovníkov rýchleho varenia.* Za málo peňazí polievka aj hlavné jedlo.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
35-40 minút na 190 °C |
Postup
- Najprv v polievke so zeleninou varíme kuracie stehná na miernom plameni aspoň 30-35 minút. Potom stehná vyberieme do zapekacej misy, podlejeme trochou vývaru, okoreníme zmesou na kurča, osolíme. Dáme do rúry a pečieme z oboch strán do zlatista asi 35-40 minút na 190 stupňov. Polievame vývarom, posypeme
nakrájanou cibuľou a pridáme cesnak. Podávame s uvarenými zemiakmi preliatymi rozpusteným maslom a šalátom alebo s ryžou či opekanými zemiakmi. A tak máme vývar a hlavné jedlo... Dobrú chuť.