Kuracie stehná na cesnaku
Autor receptu: jozostruhar
Šikovný receptík pre gazdiné , ktoré majú radi varenie a pečenie v jednom hrnci tak ako ja-netreba umývať veľa riadu.
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie stehná umyjeme ,osušíme a rozrežeme cez klb.Do každej s porcií vložíme polovičku strúčika cesnaku pod kožu , osolíme ,okoreníme a dáme piecť do rúry na vymastenom pekáči. Kým sa pečú ,ošúpeme si zemiaky a prekrojíme na krížalky.Citron umyjeme v teplej vode a polovicu nakrájame na plátky.Do misky vytlačíme šťavu z druhej polovice citrona ,zmiešame s horčicou ,asi štyrmi lyžicami oleja ,tymiánom ,solou a k tejto marináde pridáme zemiaky.Poriadne ich v nej vykúpeme aby boli celé obalené .Keď sú stehná na polovicu upečené ,vložíme medzi ne zemiaky i s plátkami citrona a dopekáme až kým nie sú hotové.