Kuracie stehienka na kapuste fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 2. novembra 2011

Tento recept určite každý pozná. Mňa napadol, keď som rozmýšľala nad tým, ako využijem kvasenú kapustu - viď recept od Remculy, ktorý som prednedávnom Zobraziť celý popisTento recept určite každý pozná. Mňa napadol, keď som rozmýšľala nad tým, ako využijem kvasenú kapustu - viď recept od Remculy, ktorý som prednedávnom vyskúšala. A môžem zodpovedne vyhlásiť, že inú už robiť ani nebudem . :o)

60-70 minút
na 200 °C

Suroviny

 na podliatie
príloha :




Postup

  1. 1

    Do menšieho pekáča dáme kyslú kapustu.

    Kuracie stehienka na kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podlejeme trochou vody.

    Kuracie stehienka na kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na kapustu poukladáme stehná,ktoré trošku osolíme,posypeme mletou červenou paprikou a mletou rascou.Dáme upiecť do vyhriatej rúry.Podávame s varenými zemiakmi.

    Kuracie stehienka na kapuste (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marika554
Vyzerá to veľmi dobre . Kvasenú kapustu mám veľmi rada.Určite vyskúšam.
danculka
Toto už robievam dosť dlho,veľmi nám to chutí,pekne nafotené..
tinca
@hviezdickaz robím toto jedlo často, najmä v zime, len ja dávam na pol pekáča kapustu a na pol zemiaky, ktoré získajú výbornú chuť. Máš ich pekné,dala by som si.
evusik
aj ja robím takéto jedlo aj so zemiakmi, chute sa krásne prepoja a je to také poctivé, zimné jedlo :-) kapusta je už naložená v súdku, už si len počkať...
alena45
moje obľúbené, jedávam bez zemiakov, len stehienko a kapustu.
hubata
Dobrý receptík, osvedčený, môže sa použiť aj bravčové mäsko. Až sem cítiť vôňu kombinácie kapusty a stehienok.
sneica
paradne jedlo vsetci ho mame radi akurat stehna obkladam cesnakom a platkom slaniny...radost varit z takou vysmiatou vareskou...
hviezdickaz
@tinca ,ked ich davas pol na pol,zemiaky su surove,nemusia byt predvarene? Je to pekny zlepsovak,clovek to ma z jedneho " hrnca" .Nabuduce urobim tak aj ja . Dakujem vam vsetkym za krasne komentariky. :)))
hviezdickaz
@sneica - s vysmiatou vareskou sa mi vzdy podari dobre navarit :) , inak nad tou slaninou a cesnakom som tiez uvazovala :)
marcy
tohoročná naložená kapusta je výnimočne fajnová,má říííz....určite upečieme :)
helca103
tiež dávam surové zemiaky pod kapustu a na to stehienka /krkovičku/ , zemiaky sú dostatočne mäkučké prepoja sa všetky chute , upečie sa to všetko naraz a každý si naberie to , na čo má chuť.
betty21
Tiež robievam, ale kapustu najprv trocha ochutím: v hrnci, na troške oleja premiešam s cukrom a červ. paprikou. Pre nás je to ešte lepšia chuť. Starý, ale výborný recept.
tinca
@hviezdickaz áno zemiaky dávam surové, posolím ich a pridám trochu celej rasce, pekne sa to všetko naraz upečie. Krájam ich na hrubšie plátky.
hambalko35
Tiež robievam tento recept ale zvyknem na kapustu dat ešte platky udenej slaniny a chut je ohromna :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia