Kuracie s omáčkou z medvedieho cesnaku

Autor receptu: martintt7

Varecha je moja veľmi obľúbená stránka z ktorej som načerpal už kopec dobrých receptov. Nepovažujem sa za kuchárskeho experta, ale varenie ma začína veľmi baviť. Aj preto som skúsil nahodiť sem dnešný môj výtvor. Mal som doma zvyšok medvedieho cesnaku tak ho bolo treba využiť a celkom sa to podarilo :)

Postup

  1. Cibuľu si očistíme a posekáme na drobné kúsky. Speníme na oleji a pridáme roztlačený cesnak. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a trochu ich osmahneme. Pridáme sójové rezance, ktoré sme pred tým 10min. prevarili aj s bujónom. Ďalej pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiony. Osolíme, okoreníme čiernym korením. Dochutíme to trochou sójovej a worchestrovej omáčky. Podlejeme to vývarom, čo nám zostal zo sójových rezancov. Na záver pridáme trochu červenej papriky a povaríme to cca 20min. Mäsko máme hotové a ideme na omáčku.
  2. Na oleji si pripravíme zásmažku z hladkej múky. Pridáme mlieko a smotanu na varenie. Umyjeme si medvedí cesnak a nadrobno nasekáme. Ja som napísal cca 300g, ale to je na každom koľko ho tam dá. Mám rád keď je ho riadne cítiť takže som tam dal viac. Pridáme to k mlieku a varíme za občasného miešania až kým nám to nezovrie. Pridáme sol a trošku cukru. Chvíľu povaríme a omáčka je hotová.
  3. Podávame s varenými zemiakmi. Dobrú chuť.