Kuracie prsia sladkokyslé (sweet & sour)

Autor receptu: honestka

V našom jedalničku je niekolko typov jedal sweet & sour a tak dnes dam moj recept na dalši oblubeny a pomerne jednoduchy sposob pripravy.

6-
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia na toto jedlo boli pouzite bez kože. Nakrajame ich rovnomerne na uhladne kusky.
  2. Pripravime si cesticko zo vsetkych surovin a prilejeme najprv radsej menej vody, premiesame vsetko tak, aby cesticko bolo hladke, ale nie velmi riedke, ale aby nam pekne obalili cele kusky masa. Ak vidime, že cesto je huste pridame postupne troska viacej vody. Takto pripravene kusky masa si vypražime do zlatista (ja som použila fritovaci hrniec) a nechame ich odtiect na papierovom obrusku.
  3. Omačka: 2 lyzice kukuricneho skrobu si rozmiesame s par lyzickami vody v malej nadobke. Cibulku, cesnak a papriky si dame do hlbsej panvice, malicko podlejeme vodou a troska omahneme, kym zelenina troska pusti svoju stavu a farbu. Vyberieme na prirucny tanier. Dalej do panvice pridame zbytok vody, rozmixovany ananasovy kompot, vsetky tekutiny (ocot, med, lekvar, cukor, koreniny) a vsetko spolu povarime, ked omacka zacne hustnut, vylejej do nej pripraveny rozpusteny skrob, nechame prejst varom a odstavime. Omacka dostane hustejsiu konzistenciu takmer medoveho charakteru.
  4. Vyprazene masove kusky polozime na tanier prelejeme horucou omackou a podavame s dusenou ryzou. Ked sme sem prisli, troska som si musela zvyknut na tieto chute 'sladkokysych uprav masa'. Ak si myslite, ze v tomto recepte sa vam zda vela sladkych veci, upravte si ich podla seba, ale nam tato chut prave vyhovuje aka je. Poznamka: Kto ma rad, moze si pridat par feferoniek, (ked nemame tu vnucika), tak toto jedlo aj stiplave je fajn. ============== pre variacich mimo Slovenska pouzita plechovicka ananásoveho kompótu je 8oz=341 ml.