Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami

stacy77777 - fotkastacy77777, 10. mája 2012

V jednej z nespočetných televíznych relácií o varení som kedysi dávno videla postup na prípravu restovanej zeleniny,takže som sa rozhodla ho vyskúšať. Výber zeleniny je podľa vlastnej chuti a čo zdravotný stav dovolí,nakoľko mám zakázané paradajky,papriku aj uhorky.Takže každá gazdinka si môže recept ľubovolne upraviť.

6
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
300 gr
4 lyžice
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
5 ks
1 ks
0,5 dcl
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia posolíme a uložíme do jenského skla. Podlejeme vodou a polejeme ich 2 lyžicami olivového oleja.Mäso nenaklepávame,necháme udusiť celé polovičky.

    Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu nakrájame na drobné kúsky.

    Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami - obrázok 2
  3. 3

    Tvrdšiu zeleninu-karfiol, kaleráb, brokolicu a mrkvu zaleje vriacou vodou a necháme 15 minút stáť. Cibuľku a pór si nakrájame na drobné kolieska a necháme bokom.

    Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu zlejeme,vodu dáme znova zovrieť a pripravíme v nej ryžové rezance/podľa návodu/.

    Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici zohrejeme 2 lyžice olivového oleja,pridáme ocedenú zeleninu a za stáleho miešania o prehadzovania restujeme cca 15 minút. Môžeme dať 0,5dcl vody,aby nám neprihárala a lyžicu sójovej omáčky. Ku koncu pridáme pór a jarnú cibuľku.

    Kuracie prsia s restovanou zeleninou a ryžovými rezancami - obrázok 5
  6. 6

    Milovníkom ľahkých a diétnych jedál prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Robím niečo podobné ale dokopy, len prsia si nakrájam na malé kúsky, poopekám ,pridám zeleninu, a nakoniec primiešam rezance - niekedy ryžové alebo tie druhé čínske.

Pridaj komentár k receptu: