Kuracie prsia s pečenými zemiakmi a brokolicou fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 29. apríla 2013
Kuracie prsia s pečenými zemiakmi a brokolicou (fotorecept)
Foto: babkamt

Najprv som chcela k obedu pripraviť len zapečenú brokolicu. No spomenula som si , že mám naložené kuracie prsia , tak som ich opiekla Zobraziť celý popisNajprv som chcela k obedu pripraviť len zapečenú brokolicu. No spomenula som si , že mám naložené kuracie prsia , tak som ich opiekla a pridala k brokolici . Opiekla som aj pár zemiakov .

Suroviny

2 ks
Marináda na mäso :
2 PL
2 PL
2 PL
100 ml
1 ks
1 kg
1 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekana-brokolica-fotorecept/23845-recept.html Podľa tohto receptu som robila brokolicu . Umyté mäso som pokrájala na rezne.Z kečupu , horčice plnotučnej , chrenovej , 100 ml oleja , 1 vajca a soli som vymiešala marinádu . Vložila som do nej rezne . Marinovala som ich od predošlého dňa. Na druhý deň som ich na panvici na oleji opiekla .

    Kuracie prsia s pečenými zemiakmi a brokolicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi 1 kg zemiakov som varila 10 minút. Potom som ich scedila , dala na plech s 1 pl kopcom domácej masti , osolila som ich a pridala som 1 čl kmínu . Upiekla som ich v rúre.

    Kuracie prsia s pečenými zemiakmi a brokolicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K obedu som spravila hlávkový šalát .

Diskusia k receptu

afataga
ako mozes zabudnut ze mas nalozene maso? :-) obed vyzera vyborne, to biele na brokolici je co?
babkamt
@ afataga , @ ancicka - pridala som link na zapečenú brokolicu . Spravila som bešamel a na vrchu je nastrúhaný syr . Zapiekla som ho . Ten môj je rozmaznaný . Na obed by chcel jesť iné ako na večeru . Preto mám vždy niečo v zálohe .
ancicka
no veruže,@afataga ,ale po toľkých rokoch ,"starý strom nepresadiš",čo už sním.Môj má tiež svoje fanty a to snád každý.
babkamt
@afataga už to s ním musím dobojovať . Tento rok sme spolu 44 rokov .@ancicka my sme zo starej školy . Muž = živiteľ rodiny . Dnes to síce už neplatí , ale staré zvyky zostali . Mladí si to vedeli zariadiť ináč . Chlapi vedia zastať aj práce v domácnosti .
elysa
na tomto tanieri j e všetko, čo mám rada...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia