Kuracie prsia s ovocím a zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Otvoril som mrazničku hneď sa na mňa usmiali kuracie prsia tak šup von. V chladničke som zazrel zeler a papriky ták nech im neskončí respiračná doba von. V komore otvorený slivkový kompót škoda ťa von s ním a jablka už sú dlho v komore von s nimi. A chúďa ružové víno v kúte v zadu regáli nik oň nezavadí ták nech nemá krivdu von s tebou. A teraz všetko na stole čo s tým? Nakoniec zvíťazila predstava jedla čo by som chcel na obed a tu je víťazná myšlienka.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky ktoré dáme do misy pridáme prelisovaný cesnak a cibuľu nakrájanú na pol kolieska. Ďalej pridáme čerstvo zomleté 4 druhy korenia, garam masala aj čili papričku mäsu. Posolíme mäso polejeme oboma olejmi a dve jablka očistené na malé kúsky nakrájané. Zmes dobre premiešame a prikryté dáme do chladničky minimálne na dve hodiny postať nech mäso natiahne všetko do seba už teraz to citím ako to vonia.
  2. Zatiaľ si dáme na pekáč ktorý pôjde do rúry dáme vývar a kačací tuk, 3 jablka očistené na štvrtky nakrájané, kompót slivkový aj s nálevom, papriky na kolieska nakrájané, zeler očistený na väčšie kocky nakrájaný ďalej rozdelíme na to klinčeky a pridáme škoricu. Trochu posolíme to len aby to lepšie pustilo šťavy. Pekáč uzavrieme druhou častou a dáme piecť do rúry pri 180°C na jednú hodinu ( podla typu rúry) tak aby zeler ostal trochu chrumkavý.
  3. Keď sa zelenina s ovocím pečie si zatiaľ uvaríme ryžu ja som ju obohatil s krúpkami do väčšieho množstva vody som dal malú cibuľu soľ a trochu vegety nechal chvíľu povariť a pridal umytú ryžu s krúpkami ( pol na pol) a varil som to ako cestovinu. Potom uvarené som to len v sitku prepláchol studenou vodou a hotovo. Mäso po dvoch hodinách vytiahneme s chladničky pripravíme panvicu dáme na sporák zohriať a vložíme všetko z misy do nej a dusíme, olej už nedávame mame dosť oleja a šťavu z jablka napokon vrchnákom prikryjeme. Ja som použil panvicu keramickú v nej sa to pekne všetko prepečie. Mäso občas premiešame. Tak za 20 minút to bude hotové odstavíme zo sporáka a prikryté to necháme postáť to všetko sa pekne prepojí. Voňalo to až mi v žalúdku začali žaby kŕkať. Už aby to bolo. Ták teraz dorobíme oblohu s omáčkou.
  4. Po hodine pečenia v rúre zelenina s ovocím prehodia chute jablko je trochu korenisté a zeler ma jablkovú chuť paprika to prevonia a slivky zvýraznia chuť s klinčekmi a škoricou. Všetko si to s dierkovou naberačkou preložíme do druhej polky pekáča.
  5. Ta polka pekáča v ktorom nám ostala šťava dáme na sporák rozvariť a pridáme 2dcl vína, cukor a zemiakový škrob ktorý sme rozmiešali v troche vína. Varíme tak dlho až nám to začne hustnúť a dostane krásnu lesklú farbu.
  6. Ja som použil ružové víno ukážka a čo zo zvyškom teraz?
  7. No prosím už mám aj omáčku hotovú môžem podávať. Na čase Žaby v žalúdku už prešli na fortisimo. Takže prajem dobrú chuť.