Kuracie prsia s jablkami a vínovo-karamelovou omáčkou

maniacuisine - bez fotkymaniacuisine, 24. januára 2011

Tento recept (resp. veľmi podobný) varili kedysi vo Furmanskej krčme na Zochovej chate. Potom ale zmenili menu a toto jedlo už som tam už Zobraziť celý popisTento recept (resp. veľmi podobný) varili kedysi vo Furmanskej krčme na Zochovej chate. Potom ale zmenili menu a toto jedlo už som tam už nikdy nenašla, takže keď som začala konečne variť, rozhodla som sa urobiť si ho sama, lebo patrí k mojim najobľúbenejším.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2 - 3 ks
1 ks
1 dl
2 - 3 PL
1 - 1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Najskôr treba očistiť kuracie prsia, osoliť, pridať čierne korenie a mierne preklepať cez fóliu. Na panvici rozpustiť viac masla a orestovať kura z oboch strán. Keď chytí farbu, priliať trochu vody a podusiť. Po pár minútach ešte chvíľu nechať bez pokrývky, kým sa šťava trochu zredukuje. Vybrať mäso.

  2. 2

    Do tej istej panvice nasypať rovnomerne cukor a po chvíľke keď už cukor karamelizuje pridať maslo. Keď sa rozpustí, pridať na tenkú plátky nakrájané a ošúpané jablko. Jablko opražiť z oboch strán, posypať škoricou a zaliať vínom. Omáčku necháme pár minút podusiť. Odokryť, pridať v troche vody rozpustený škrob a miešať (farba omáčky môže ísť od svetlých až po tmavé odtiene hnedej, netreba sa orientovať podľa fotky). K tomuto receptu si robievam vždy krokety, ale myslím že sa k tomu hodia aj varené alebo opekané zemiaky a pod.

  3. 3

    Na tanier dáme kuracie prsia, na ne poukladáme kúsky jablka a nakoniec polejeme vínovo-karamelovou omáčkou.

Diskusia k receptu

veronika1984
Vyskusala som a musim uznat, ze ta omacka je uzasna ... presne podla mojej chuti. Dakujem za recept na super nedelny obed :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia