Kuracie prsia s cesnakom a parmezánom

Autor receptu: marosinho

Ide o veľmi jednoduchý recept, ktorý nevyžaduje žiadne veľké kuchárske schopnosti a chuť je naozaj vynikajúca.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Kuracie prsia si umyjeme a nasolíme. Do misky si pripravíme olivový olej, do ktorého rozdrvíme cesnak. Do druhej si pripravíme strúhanku (asi zo šiestich rožkov), ktorú zmiešame s nastrúhaným parmezánom. Nové korenie a sušenú bazalku pridáme do misky so strúhankou.
  2. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Prsia najprv obalíme v cesnaku s olejom a následne v strúhanke s nastrúhaným parmezánom. Pod prsia si môžte dať aj papier na pečenie, nech sa vám to nenalepí na spodok misy na pečenie. Pečte asi 30 minút pod alobalom.
  3. K mäsu sa hodí ryža. Odporúčam doladiť hociakým letným šalátom.