Kuracie prsia s brokolicou

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na menšie kúsky a necháme 30 – 60 minút odležať v chlade. Na horúcom oleji prudko opečieme mäso zo všetkých strán dozlatista (nedáme všetko naraz, rozdelíme ho aspoň na 2 časti).
  2. Opečené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme posekaný strúčik cesnaku, maslo a očistené ružičky brokolice. Podlejeme vývarom a podusíme do mäkka.
  3. Smotanu rozmiešame s múkou, vlejeme do panvice s brokolicou, pridáme mäso, premiešame, krátko povaríme a dochutíme. Podávame s cestovinou.