Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 7. augusta 2014
Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške (fotorecept)
Foto: mariamka

Vymyslené a veľmi dobré. Príloha podľa vlastnej chuti.

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks (feferónka)
cca 0,5 dl
 alebo tymián
podľa potreby
 alebo rastlinný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Pridáme batát /sladký zemiak/ pokrájaný na kocky alebo hranolky. Oprážame. Osolíme, okoreníme. Pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a sprudka pražíme na základe. Predpoklad je dobrá panvica a vysoká teplota. Nebudeme to dusiť, treba stále miešať.

  2. 2

    Pridáme tymián alebo materinu dúšku, ktorú sme nazbierali na lúke, v hore /ideálne čerstvú, ja som mala už sušenú/. Keď nám prsia zbelejú, pridáme na štvrťky nakrájané jablko, zastrekneme bielym vínom, necháme odpariť a podľa potreby podlejeme troškou vody, aby sme mali šťavu. Mäso je už určite mäkké. Už len niečo pikantné a je hotovo.

    Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Príloha ako komu chutí, manželovi so zemiakmi.

    Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Synovi s divokou ryžou. Tak si vyberte. Každopádne, dobrú chuť :)

    Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@mariamka krasny recept, vynecham jabko, v jidle je nemusim. Ale - kureci prsa pokrajej, v mise promichej s PL skrobu a zalej PL oleje a necho hodku a vic odlezet. Pak pokracuj podle sveho receptu. uvidis, jak ta prsa budou jemna jako stavnate orisky, nebudou sucha!
Zitra si koupim batat, moc se mi to libi!