Kuracie prsia s baklažánom

tutika - fotkatutika, 24. júla 2012
Kuracie prsia s baklažánom
Foto: tutika

Chutná kombinácia mäsa a zeleniny, ja som použila morčacie prsia. Recept z brožúry Kuracie prsia na 50 spôsobov.

4-5
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
75 g kolieska hrubšie
75 g
3 ks
1 ks
2 ks
2 ks
2 dl
20 dg strúhaný
3-4 lyžice
2 lyžice
  (tymian)

Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme spolu s paprikou, cibuľou a 1 rajčiakom. Na lyžici oleja s malým množstvom vody vydusíme domäkka. Okoreníme lyžičkou soli, štipkou mat. dúšky/tymiánu/ a pridáme rozotretý cesnak.

  2. 2

    Baklažány ošúpeme, nakrájame na 2 cm kolieska a obalené v múke s trochou soli opečieme z oboch strán dozlatista. Uvarené zemiaky pokrájame na kolieska, zvyšné rajčiaky tiež.

  3. 3

    Do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy nakladieme zemiaky, rajčiaky, mäso a baklažán. Osolíme, okoreníme, posypeme strúhaným syrom. Pečieme zakryté asi 20 minút, potom odkryté dovtedy, kým syr na povrchu dostane červený nádych.

    Medovníky

Diskusia k receptu

bojar
páči sa mi, len pochibujem otom, že z uvedených množstiev sa nasíti 4 - 5 ľudí. to by bolo málo aj pre 5 anorektičiek
jumbo
75 G ZEMIAKOV JE STRASNE MALO TO MA BYT 750G A JE TO REALNE LEBO KURACIE PRSIA MOZU MAT AJ 400G.
INAK DOBRY RECEPT
simona11
Je to mňamkové, uvarila som to dnes na obed. Nevážila som nič, len som dodržala ingrediencie :). Fakt dobré. Zatiaľ ma nenapadlo pomlieť mäso s paprikou a paradajkou. Pôvodne som nevedela, čo uvariť. Len som mala rozmrazené kuracie prsia a asi týždňový blaklažán, ktorý sa už ozaj pýtal do hrnca. A zadala som do chladničky....a ako prvý mi vybehol tento recept. Mňam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha