Foto: tutika
Chutná kombinácia mäsa a zeleniny, ja som použila morčacie prsia. Recept z brožúry Kuracie prsia na 50 spôsobov.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
1 ks |
|
75 g kolieska hrubšie |
|
75 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 dl |
|
20 dg strúhaný |
|
3-4 lyžice |
|
2 lyžice |
|
|
|
|
|
(tymian) |
|
Postup
-
1
Mäso zomelieme spolu s paprikou, cibuľou a 1 rajčiakom. Na lyžici oleja s malým množstvom vody vydusíme domäkka. Okoreníme lyžičkou soli, štipkou mat. dúšky/tymiánu/ a pridáme rozotretý cesnak.
- 2
Baklažány ošúpeme, nakrájame na 2 cm kolieska a obalené v múke s trochou soli opečieme z oboch strán dozlatista. Uvarené zemiaky pokrájame na kolieska, zvyšné rajčiaky tiež.
- 3
Do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy nakladieme zemiaky, rajčiaky, mäso a baklažán. Osolíme, okoreníme, posypeme strúhaným syrom. Pečieme zakryté asi 20 minút, potom odkryté dovtedy, kým syr na povrchu dostane červený nádych.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
INAK DOBRY RECEPT