Kuracie prsia s baklažánom
Autor receptu: tutika
Chutná kombinácia mäsa a zeleniny, ja som použila morčacie prsia.
Recept z brožúry Kuracie prsia na 50 spôsobov.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso zomelieme spolu s paprikou, cibuľou a 1 rajčiakom. Na lyžici oleja s malým množstvom vody vydusíme domäkka. Okoreníme lyžičkou soli, štipkou mat. dúšky/tymiánu/ a pridáme rozotretý cesnak.
- Baklažány ošúpeme, nakrájame na 2 cm kolieska a obalené v múke s trochou soli opečieme z oboch strán dozlatista.
Uvarené zemiaky pokrájame na kolieska, zvyšné rajčiaky tiež.
- Do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy nakladieme zemiaky, rajčiaky, mäso a baklažán. Osolíme, okoreníme, posypeme strúhaným syrom. Pečieme zakryté asi 20 minút, potom odkryté dovtedy, kým syr na povrchu dostane červený nádych.