Kuracie prsia s baklažánom

Autor receptu: tutika

Chutná kombinácia mäsa a zeleniny, ja som použila morčacie prsia. Recept z brožúry Kuracie prsia na 50 spôsobov.

4-5
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso zomelieme spolu s paprikou, cibuľou a 1 rajčiakom. Na lyžici oleja s malým množstvom vody vydusíme domäkka. Okoreníme lyžičkou soli, štipkou mat. dúšky/tymiánu/ a pridáme rozotretý cesnak.
  2. Baklažány ošúpeme, nakrájame na 2 cm kolieska a obalené v múke s trochou soli opečieme z oboch strán dozlatista. Uvarené zemiaky pokrájame na kolieska, zvyšné rajčiaky tiež.
  3. Do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy nakladieme zemiaky, rajčiaky, mäso a baklažán. Osolíme, okoreníme, posypeme strúhaným syrom. Pečieme zakryté asi 20 minút, potom odkryté dovtedy, kým syr na povrchu dostane červený nádych.