Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra fotorecept
Foto: kvakac
Prečo by kuracie prsia nemohli byť plnené štyrmi druhmi syra a vysmážané? Dobrota. Druhy syrov sú na vás, použite aké máte v obľube.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr nakrájame na 1,5 - 2 cm kusy podľa počtu kuracích pŕs. Ja som použil syry napísane v surovinách. Môžete použiť syry aké vám chutia.
-
2
Po jednom kúsku z každého druhu syra napicháme na špajdľu.
-
3
Kuracie prsia rozrežeme a trochu naklepeme, osolíme a posypeme bielym mletým korením. Syry na špajdli položíme na mäso a mäso dobre zrolujeme, aby boli syry v ňom. Kraje mäsa stiahneme špagátom, prípadne aj stred mäsa. To aby to dobre držalo a syr pri smažení nevytiekol. Preto ten špagát - ako povedala jedna babka, istota je guľomet a kúpila si delo.
-
4
Potom jednotlivé kúsky mäsa obalíme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom vo vajíčkach rozšľahaných s mliekom a nakoniec v strúhanke.
-
5
Vo väčšej a hlbšej panvici zohrejeme olej a vysmažíme mäso do červena. Teraz uvidíme ako sme svedomito obalili syry. Keď syr nevytečie do panvice, tak sme vyhrali a môžeme si začať pískať od radosti, pretože sme urobili parádnu chuťovku.
-
6
Prílohu nechám na vás, akú zvolíte, nejakú zeleninu a hotovka. Pred jedením vytiahneme špajdle. Sú to veľké kúsky pre hladošov a pre deti prerezať na polovicu. No pozor, keď je to horúce, syr tečie. Preto je vhodné to nechať trochu ochladnúť.
Vďaka za koment. Máš pravdu bolo to dobré. Bude zanedlho repete.
Vďaka za koment. To som rozmýšľal ako tie syry dať do kopy a napadlo ma toto. Potom bola výhoda pri obaľovaní, tiež aj pri smažení držalo to pekne spolu. Jednoduché a pritom chutné.
Vďaka za koment. Presne tak ako si napísala. ja som kvôli deťom dal jemnejšiu plnku. Bolo to dobré, tak som to dal ako inšpiráciu.
Vďaka za koment. Jedol si už pizzu so štyrmi druhmi syra? Ak nie tak ochutnaj a slabo ti to pripomenie tu fantastickú chuť. Aj pri jedení tohto mäsa každé sústo ma inú a predsa dobrú chuť.
Vďaka za koment. Ja by som za malo práce veľa muziky (chute).
Je to bramborová kaše, dobré si videla. S ryžou by mi takáto dobrota nechutila.
Vďaka za koment. Potreboval som to dať do balíku a špáral som si zuby, mal som v nich kúsok jablka. Ako som držal špáradlo v prstoch, tak ma osvietilo a dilema bola vyriešená. A skutočne je to pravda. Dcéra sa smiala, že ešte že mám medzierku medzi zubmi. S tými syrmi je to skutočne dobré, ak vyskúšaš nebudeš banovať.
Děkuji za odpověď, ryžu miluju, ale s rezňom nenene, v tom jsme spolu zajedno. Ale respektuju, že to někomu chutná. Sto lidí, dvě stě chutí. Hezké odpoledne!
Vďaka za koment. Veru chutilo nám to, hlavne deťom.
prečo nie 15?
zvyškov v chladničke viac nebolo, alebo u vás v konzume majú len tieto?
ja by som dal len jede, stačí, a použil by som Nivu, alebo podobný zrejúci syr s modrou plesňou, tie sú chuťovo výraznejšie
nedávno som jedol čosi podobné, v plátku mäsa zabalené olomoucké tvargle, to celé obalené tenkým plátkom slaniny a ugrilované, okrem syra vo vnútri aj kadečo iné, koreniny, nakladané papričky a pod.
pestré chute
toto v trojobale s nevýraznými syrmi oproti tomu musí mať dosť fándnu chuť
a syry ako žuvačky...
pre deti dobré, ale asi tie syrové žuvačky dosť ťažko žuli, že?
Vďaka ti za koment, ktorý ma potešil. Recept musí byť určite dobrý, pretože aj taký odborník ako Mastercheef napísal negatívnu kritiku isto od závisti. Nie nehnevám sa, len mi je ťa ľúto a myslím si ďalšia obeť tejto ťažkej doby.