Vyprážané kuracie prsia
Vyprážané kuracie prsia

Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 21. septembra 2020
Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra (fotorecept)
Foto: kvakac

Prečo by kuracie prsia nemohli byť plnené štyrmi druhmi syra a vysmážané? Dobrota. Druhy syrov sú na vás, použite aké máte v obľube.

3 - 5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
Náplň:
3 kúsky (45 %)
3 kúsky
3 kúsky
3 kúsky
Na obalenie:
2 ks
100 ml
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Syr nakrájame na 1,5 - 2 cm kusy podľa počtu kuracích pŕs. Ja som použil syry napísane v surovinách. Môžete použiť syry aké vám chutia.

    Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po jednom kúsku z každého druhu syra napicháme na špajdľu.

    Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kuracie prsia rozrežeme a trochu naklepeme, osolíme a posypeme bielym mletým korením. Syry na špajdli položíme na mäso a mäso dobre zrolujeme, aby boli syry v ňom. Kraje mäsa stiahneme špagátom, prípadne aj stred mäsa. To aby to dobre držalo a syr pri smažení nevytiekol. Preto ten špagát - ako povedala jedna babka, istota je guľomet a kúpila si delo.

    Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom jednotlivé kúsky mäsa obalíme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom vo vajíčkach rozšľahaných s mliekom a nakoniec v strúhanke.

    Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo väčšej a hlbšej panvici zohrejeme olej a vysmažíme mäso do červena. Teraz uvidíme ako sme svedomito obalili syry. Keď syr nevytečie do panvice, tak sme vyhrali a môžeme si začať pískať od radosti, pretože sme urobili parádnu chuťovku.

    Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prílohu nechám na vás, akú zvolíte, nejakú zeleninu a hotovka. Pred jedením vytiahneme špajdle. Sú to veľké kúsky pre hladošov a pre deti prerezať na polovicu. No pozor, keď je to horúce, syr tečie. Preto je vhodné to nechať trochu ochladnúť.

    Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kvakac
@haji (21.9.2020 18:05)

Vďaka za koment. To som rozmýšľal ako tie syry dať do kopy a napadlo ma toto. Potom bola výhoda pri obaľovaní, tiež aj pri smažení držalo to pekne spolu. Jednoduché a pritom chutné.
farbuska
Tanier vyzerá veľmi lákavo. Kuracie prsia normálne až tak nemusím, ale v tejto úprave nebudú vôbec suché a mdlé, ale šťavnaté. Ak človek použije ostrejšie syry a korenie, tak aj jemne pikantné.
mirop
podla mna ma kazdy druh syra svoju specificku chut a je skoda ich miesat dokopy, ale...
1x kvakac
haji
Milý @kvakac , jemně se zeptám, na fotu je príloha ryža? Můj zrak na první šup viděl br. kaši s vlnkami, ale druhé je pravda, či?!
kvakac
@mirop (22.9.2020 06:20)

Vďaka za koment. Jedol si už pizzu so štyrmi druhmi syra? Ak nie tak ochutnaj a slabo ti to pripomenie tu fantastickú chuť. Aj pri jedení tohto mäsa každé sústo ma inú a predsa dobrú chuť.
kvakac
@alex37 (22.9.2020 13:12)

Vďaka za koment. Potreboval som to dať do balíku a špáral som si zuby, mal som v nich kúsok jablka. Ako som držal špáradlo v prstoch, tak ma osvietilo a dilema bola vyriešená. A skutočne je to pravda. Dcéra sa smiala, že ešte že mám medzierku medzi zubmi. S tými syrmi je to skutočne dobré, ak vyskúšaš nebudeš banovať.
haji
@kvakac (22.9.2020 14:54)
Děkuji za odpověď, ryžu miluju, ale s rezňom nenene, v tom jsme spolu zajedno. Ale respektuju, že to někomu chutná. Sto lidí, dvě stě chutí. Hezké odpoledne!
mastercheef
kristušák, až 4 druhy syra...
prečo nie 15?
zvyškov v chladničke viac nebolo, alebo u vás v konzume majú len tieto?
ja by som dal len jede, stačí, a použil by som Nivu, alebo podobný zrejúci syr s modrou plesňou, tie sú chuťovo výraznejšie
nedávno som jedol čosi podobné, v plátku mäsa zabalené olomoucké tvargle, to celé obalené tenkým plátkom slaniny a ugrilované, okrem syra vo vnútri aj kadečo iné, koreniny, nakladané papričky a pod.
pestré chute

toto v trojobale s nevýraznými syrmi oproti tomu musí mať dosť fándnu chuť
a syry ako žuvačky...
1x kvakac
kvakac
@mastercheef (23.9.2020 20:49)

Vďaka ti za koment, ktorý ma potešil. Recept musí byť určite dobrý, pretože aj taký odborník ako Mastercheef napísal negatívnu kritiku isto od závisti. Nie nehnevám sa, len mi je ťa ľúto a myslím si ďalšia obeť tejto ťažkej doby.
2x leaela a haji
sracz
Detto ako v Tvojom rcp: Plnené kuracie prsia pečené v rúre a ešte lepšie "Half & half" (myslím na jednom tanieri! Kuracina vždy ozdobí rodinný stôl!
1x kvakac