Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia plnené špenátom a syrom

heleninka88 - fotkaheleninka88, 27. mája 2018

Keď vám už vôbec nič nenapadá, čo z kuracinou, toto je veľmi dobrá voľba :-) A ja osobne špenát zbožňujem.

20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 balenie
300 g (vcelku)
100 g
2 strúčiky
Omáčka:
250 ml
1 ks
1 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme špenát, ktorý sme umyli. Na panvici si opražíme pretlačený cesnak a pridáme špenát. Zakryjeme, aby sa nám rýchlejšie udusil. Špenát je hotový, keď sa stiahne a je tmavší. Nejakých 5 min. Odstavíme.

  2. 2

    Pripravíme si kur. prsia, ktoré sme si umyli a zvrchu narezali (nie prerezali, budeme ich plniť) a okorenili soľou, čiernym mletým korením, paprikou a sušeným cesnakom.

  3. 3

    Narezané kuracie prsia (pridávam fotku, ako to vyzerá) plníme plátkovým syrom a špenátom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme piecť do nahriatej rúry 200 stupňov na 40 min. zakryté alobalom a potom odkryjeme na 10 min., aby nám zvrchu pekne zhnedli.

    Kuracie prsia plnené špenátom a syrom  - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme omáčku. Nepoužila som všetok špenát, tak som ho šupla aj do omáčky. Ale samozrejme nemusíme ho tam dávať. Ak použijeme aj špenát, tak ho opražíme na cesnaku pridáme šťavu z citróna a zalejeme smotanou. Dochutíme vegetou, štipkou gyros korenia a podľa chuti soľ a čierne korenie. Ak sa vám zdá riedka, kľudne zahustite múkou. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou. Jedlo je vhodné aj bez omáčky. DOBRÚ CHUŤ :-)

Diskusia k receptu

mamatata2
Veľmi pekný recept a super jedlo. Výborný nápad plnenia a špenát mám tiež rada, dokonca sa mi darí ho aj pestovať :), asi preto, že vyrastie rýchlo a skoro bez roboty.