Kuracie prsia plnené špenátom a syrom
Foto: heleninka88
Keď vám už vôbec nič nenapadá, čo z kuracinou, toto je veľmi dobrá voľba :-) A ja osobne špenát zbožňujem.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme špenát, ktorý sme umyli. Na panvici si opražíme pretlačený cesnak a pridáme špenát. Zakryjeme, aby sa nám rýchlejšie udusil. Špenát je hotový, keď sa stiahne a je tmavší. Nejakých 5 min. Odstavíme.
- 2
Pripravíme si kur. prsia, ktoré sme si umyli a zvrchu narezali (nie prerezali, budeme ich plniť) a okorenili soľou, čiernym mletým korením, paprikou a sušeným cesnakom.
- 3
Narezané kuracie prsia (pridávam fotku, ako to vyzerá) plníme plátkovým syrom a špenátom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme piecť do nahriatej rúry 200 stupňov na 40 min. zakryté alobalom a potom odkryjeme na 10 min., aby nám zvrchu pekne zhnedli.
- 4
Medzitým si pripravíme omáčku. Nepoužila som všetok špenát, tak som ho šupla aj do omáčky. Ale samozrejme nemusíme ho tam dávať. Ak použijeme aj špenát, tak ho opražíme na cesnaku pridáme šťavu z citróna a zalejeme smotanou. Dochutíme vegetou, štipkou gyros korenia a podľa chuti soľ a čierne korenie. Ak sa vám zdá riedka, kľudne zahustite múkou. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou. Jedlo je vhodné aj bez omáčky. DOBRÚ CHUŤ :-)
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu