Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci fotorecept

elekra - fotkaelekra, 24. októbra 2011
Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept)
Foto: elekra

Inšpirovala ma vyhlásená súťaž na Vareche. Veď ja rímsky hrniec mám! Zabudnutý v spodnej kuchynskej linke. Tak šup-šup vybrať a používať!

4-6
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

1/2 - 3/4 kg
450 g
1 ks
  (tymian a levanduľa)




Postup

  1. 1

    Očistenú a nakrájanú cibuľu dáme do vodou nasiaknutého rímskeho hrnca na kvapku olivového oleja,

    Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vysypeme sáčok mrazenej zeleniny (mám rada trojkombináciu mrkva, hrášok, kukurica),

    Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a na kocky pokrájané očistené a umyté kuracie prsia.

    Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracinu som ochutila grilovacím korením a sušenými bylinkami (tymián a levanduľové lístky).

    Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryjeme a dáme piecť do rozohriatej trúby asi 50 minút na 175 °C.

    Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený pokrm

    Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    premiešame a dochutíme kečupom a sójovou omáčkou.

    Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové jedlo podávame s varenou ryžou alebo so šalátom.

    Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

ewitka123
uz viem co budem zajtra varit :) dobry receptik a urcite aj chutny ukladam
dorisa
To vyzerá krásne, nemám rímsky hrniec, skúsim na pekáči:)
viera1
Normálne dávaš rímsky hrniec do rozohriatej rúry ?
letisia
@viera1 rímsky hrniec musí ísť do studenej rúry. Ak máš rímsky hrniec originálny, bez vnútornej glazúry, nedávaš pod suroviny vôbec olej. A taký bez glazúry sa nesmie umývať chemickými prípravkami, len čistou vodou a kefkou. Pred použitím sa musí vrchnák namočiť do studenej vody asi na 15 minút. Úplne nový rímsky hrniec sa pred prvým použitím musí namočiť do studenej vody na 30 min. obe časti.
nika60
Presne ako napísala ewitka123 viem čo zajtra uvarím .Všetko doma mám
elekra
@viera1 , ja mám ten s glazúrou. Nevarila som v ňom už pekných pár rokov, musím si postupy zas naštudovať. A namočený som ho mala asi 1/2 - 3/4 hodinu. Všetko sa mi krásne upieklo, odporúčam.
valeri
No vyzerá to fantasticky. Len škoda, že nemám ten hrniec. Ale tiež vyskúšam v obyčajnom pekáči, len to bude treba podlievať . Ukladám.
letisia
Rímsky hrniec doporučujem. Mäsko je v ňom úžasne šťavnaté, pripravené výlučne vo vlastnej šťave. Bez pridania vody a oleja. Ak pečieme mäso v celku, napácujeme, obložíme cibuľou, cesnakom, môžeme pridať aj očistené zemiaky, prekrojené na polovičky. Šťavy bude dosť aj pre ne.