Kuracie prsia na tekvicovej „caponate“ fotorecept

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince**** v Patinciach, 24. februára 2017
Kuracie prsia na tekvicovej „caponate“ (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 PL
4 plátky
1 ks
2 ks
2 ks
100 g
1 hrsť
1 ks
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Mäso osušíme, osolíme a opečieme dozlatista. Presunieme do pekáča a na každý kus dáme plátok masla. Pečieme asi 10 minút v rúre.

  2. 2

    Medzitým očistíme všetku zeleninu a nakrájame nadrobno. Hrozienka namočíme. V panvici rozpálime olivový olej, pridáme papriku, zeler, šalotku, hrozienka a tekvicu. Opekáme dozlata, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s kurčaťom.

  3. 3

    Olivy nasekáme a spolu s petržlenovou vňaťou a orieškami dáme do panvice. Dochutíme tekvicovým olejom a podávame s kurčaťom.

Diskusia k receptu