Kuracie prsia
Kuracie prsia na spôsob Wellington
Autor receptu: redakcia
Postup- Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú šalotku
a pridáme šampiňóny nakrájané na štvrtky. Pripravenú zmes rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou a korením. Kuracie prsia rozdelíme na štyri 150 g kusy. Mäso osolíme,
okoreníme a potrieme horčicou.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme ho na štyri pláty, aby sa nám mäso dobre balilo a potrieme žĺtkom. Na každé pripravené cesto dáme dva plátky parmskej šunky a rozotrieme šampiňónovú zmes, na zmes položíme kuracinu a poriadne zabalíme.
- Na plech s papierom na pečenie poukladáme mäso zabalené v ceste a každé potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C kým nie je cesto upečené dozlatista. Poprípade môžeme dať teplomer priamo do mäsa, a pečieme kým nedosiahne teplotu 70 °C.
|