Kuracie prsia

Kuracie prsia na spôsob Wellington

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú šalotku a pridáme šampiňóny nakrájané na štvrtky. Pripravenú zmes rozmixujeme do hladka a dochutíme soľou a korením. Kuracie prsia rozdelíme na štyri 150 g kusy. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme ho na štyri pláty, aby sa nám mäso dobre balilo a potrieme žĺtkom. Na každé pripravené cesto dáme dva plátky parmskej šunky a rozotrieme šampiňónovú zmes, na zmes položíme kuracinu a poriadne zabalíme.
  3. Na plech s papierom na pečenie poukladáme mäso zabalené v ceste a každé potrieme žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C kým nie je cesto upečené dozlatista. Poprípade môžeme dať teplomer priamo do mäsa, a pečieme kým nedosiahne teplotu 70 °C.