Kuracie prsia na čínsky spôsob s omáčkou ako z čínskej reštaurácie
Veľmi mám rada čínske reštaurácie. No nemohla som si pomôcť a musela som si takzvanú čínu spraviť aj doma :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na troche oleja si pripravíme na malé kocky nakrájané kuracie prsia. Zľahka ich orestujeme, pripravíme. Podľa chutí ich osolíme.
-
2
Medzičasom si na druhej panvici pripravíme zeleninu. Správnosť už pripravenej zeleniny zistíme podľa mrkvičky. Ak nieje už tvrdá a chuťovo mäkšia. Zeleninu si taktiež trochu ochutíme zeleninkou .
-
3
Ked už máme pripravené aj mäsko aj zeleninku, mäsko primiešame do zeleninky alebo opačne, podľa toho, ktorá panvica je vyššia, aby sa nám bez problémov robila omáčka. Omáčku si spravíme nasledovne. Do 2 dcl vody si primiešame 2 lyžice kryštáľového cukru a 2 zarovnané lyžice solamilu a poriadne vymiešame. Vlejeme do zeleninky s mäsom. ak sa nám zdá, že je omáčka hustá prilejeme vodu a ak opačne je riedka prilejeme zasa zmes kúsku solamilu ale už len s vodou. Dochutíme soľou a kari korením. Dobrú chuť :) môžeme si k tomu spraviť ryžu alebo opekané špagety.
12. 04 ....ti poda spravenu cinu
Ak chceš ísť do číny,treba začať s niečim jednoduchším a z ľahko dostupných surovín. Trebars:
varecha.pravda.sk/recepty/cinska-kapusta-s-hribami-a-kura...
Potom by som sa pokúsil nakúpiť suroviny (netreba 100% dodržať) a vyskúšal niektoré kung pao z Varechy