Čínska kapusta s hríbami a kuracím mäsom

hkbarbie - fotkahkbarbie, 21. apríla 2010
Čínska kapusta s hríbami a kuracím mäsom
Foto: hkbarbie

Toto bol uplne prvy recept, ktory ma naucila varit moja cinska svokra. Jednoduchy, rychly a vyborny. Zakladom dobrej cinskej kuchyne je pri prazeni vo Zobraziť celý popisToto bol uplne prvy recept, ktory ma naucila varit moja cinska svokra. Jednoduchy, rychly a vyborny. Zakladom dobrej cinskej kuchyne je pri prazeni vo woku pripravit kazdu surovinu osobitne a az nakoniec zmiesat spolu. Dosiahneme tak jedlo, v ktorom chut kazdej suroviny vynikne, kedze kapusta, hriby a maso ma inu dlzku pripravy a nevznikne nam tym kasovita masa.

3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
300 g
5 PL




Postup

  1. 1

    Poriadne si naostrime noz. Kuracie prsia nakrajame na rezance 0.5 x 0.5 x 3 cm. Ano musia byt tenucke! Aj ked tie na mojom obrazku su vacsie ako by som si zelala, ale ponahlala som sa :-) Najjednoduchsie sa to robi tak, ze polorozmrazene prsia priecne rozrezeme asi na 3 rezne a potom sekame na velmi tenucke rezance, ktore potom este rozrezeme na dlzku 3 cm. Ak budu vacsie, nevadi, ale bolo mi povedane, ze cim lenivejsia kucharka, tym je maso nakrajane na vacsie kusy. Tak len orientacne zistite aki lenivi su kuchari v cinskych restauraciach :-) Kuracie maso zmiesame so sojovou omackou a nechame postat.

  2. 2

    Cinsku kapustu (nemusi byt presne 500 g, staci taka stredne velka kapusta), nasekame na rezance hrube asi 1 cm. Trochu posolime.

  3. 3

    Pripravime si huby. Najlepsie su cinske, alebo akekolvek vonave zo slovenskeho lesa napr. bukove, len nie sampiony. Mozu byt aj susene namocene vo vode. Stonky odstranime a krajame iba hlavicky a to pozdlzne na tenko.

  4. 4

    Kazdu surovinu poprazime osobitne. Moze a nemusi byt vo woku. Najprv na rozpalenom oleji poprazime hlubovitu cast kapusty a ked trosku zmakne pridame zvysok kapusty. Podusime asi 10 minut na miernom plameni. Hotovu kapustu vyberieme z panvice a odlozime nabok.

  5. 5

    Znova si na rozpalenom oleji poprazime huby az pokial nie su dobre pripecene.

  6. 6

    Na zaver si v rozpalenom woku poprazime kuracie maso marinovane v sojovej omacke. Prazime na troske oleja na vysokom plameni 4-5 minut az pokial nezmizne vsetka stava. Nakoniec pridame kapustu a hriby a vsetko spolu premiesame a prehrejeme na vysokom plameni asi 1 minutu. Podavame na vrch v miske s ryzou. Dobry chut!

Diskusia k receptu

gittka
mnam,to môže byt velmi dobré!
ukladám a určite čoskoro vyskúšam
babidka
mnam , to robievam rada vtedy , ked donesiem z prechadzky 1-2 hriby ..:-) , dobre su aj mlade podpinky / podpnovky/...
honestka
Barbie, vsetky tieto rychle recepty zboznujeme a to boli prve jedla, co som tu odchytala- lebo v tych dvnych rokochked sme sem prisli cinska kuchyna bola pre mna uplne nieco nove a exoticke a zrazu tak dostupne...
v nasom meste mame velku cast cinskeho osadenstva a tym teda aj cinska stvrt je vybudovana dostatocne vsetkym, taktiez indicke obyvatelstvo a tak mame tu pohodu poznatkov bez dalekeho cestovania.
Je to uzasne zazivat tolko kultur pokope...
Cheers- pozdravujem ta!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Určite vyskúšam. Môže to byť dobré a ľahké jedlo.
hefi
Určite aj ja vyskušam, pridavam do kucharky
isar
To sa mi vidí, ako priamo od čiňana. Ale oni vraj za živý svet nechcu dať recepty... Vyskúšam určite.
hkbarbie
@isar mas pravdu, je to priamo od Cinanky, mojej svokry. A ta sa s receptami velmi rada deli, takze mam v zasobe peknu kopku :-) Dalsi recept co planujem dat tu na varechu budu cinske pirozky "jaozi" a kung pao dobre stiplave :-)
praezision
Určite, keď budú čerstvé hríbiky vyskúšam. Dík za recept. Už sa teším na to kung pao, mám rada štipľavé.
ernest
hkbarbie už aby som tie pirožky mohol varechovat čínu mám moooooooooc rád
hkbarbie
@honestka predpokladam, ze ty asi byvas vo Vancouver-i :-) Vacsina Cinanov vo Vancouveri su z Taiwanu a Hong Kongu. To len taka perlicka :-)
@ernest tak na tvoje zelanie v sobotu rano lepime. Recept tu este nechcem davat, az ked to hotove odfotim. Inac svokra hovori, ze ich lepim lepsie ako ona :-) to budu tie roky praxe na slovenskych pirohoch. Moja mama vtedy ani netusila, aku dolezitu zrucnost ma naucila :-)
oblizprst
@hkbarbie , super. Čínske jedlá môžem, najradšej mám, keď je v nich veľa bambusových výhonkov a čiernych húb. Mňam. Mám, tu u nás veľa priateľov z čínskej komunity, tak trochu im s hocičím pomáham. A oni sú veľmi milí a vďační. Každý rok, keď majú Nový rok, ma pozývajú na ich oslavu. Také jedlá, ako vtedy jedia, nie sú v žiadnej reštaurácii. To sú priam kulinárske poklady od výmyslu sveta.
zabiatko66
No tento receptík sa zdá, že je super, hned si ho aj vytlačím. Ďakujem za skvelí nápad.
01pralinka
vyborny receptik. kvoli nemu som sa sem zaregistrovala, aby som cihala tvoje nove receptiky :)
strasne mame radi cinu, najma kuracie chop suey. keby si mala niekedy volnu chvilu so svokrou, nenahnevala by som sa o recept. Chodievame nan do maxu, no nevieme sa toho nabazit. je to vyyyborneee :) a najma by ma zaujimalo ako robia, ze je to masko take uzasne stavnate :)tak prosim prosiim_kuracie chop suey receptik :)
mariana33
ďakujem za recept...pred hodinou sme toto vynikajúce jedlo dojedli...môžem len odporúčať
slice
už som to robil pár krát podľa tohto receptu. tak jednoduché a tak výborné..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia