Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave fotorecept

sracz - fotkasracz, 13. januára 2018
Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave (fotorecept)
Foto: sracz

Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, MD. v spojitosti s jeho novou knihou „The Plant Paradox – Paradox rastlín”. Komu sa páči zdravie v jeho črevnom trakte, túži po dokonalom „diétovaní”, či štíhlej línii a ľúbi jedlo plné vitamínov, nech sa ráči pridať k nám. Tí, ktorí rozšírili obec „žĺčnikárov” môžu nasledovať moju maličkosť. Rcp „prepožičaný” zo str. 315 uvedenej knihy, je na množstvo ingrediencií až asketicky jednoduchý, rýchly a chutný!

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 PL
500-600 g
2-3 PL čerstvá
2-3 KL strúhaná
podľa chuti g
Rukolovo-špenátový šalát:
300 ml baby
300 ml baby
10-12 ks
podľa chuti g
2-3 KL čerstvá
2-3 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tak toto je okrem sterilizovaných olív naozaj všetko, čo som potreboval.

    Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia som po dĺžke pokrájal na 12÷15 mm široké pásiky, rozložil ich na dno väčšej panvice s avokádovým olejom, popolieval čerstvou citrónovou šťavou a opiekol 2÷3´ na jednej strane.

    Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa „zatiahli” na bielo, otočil som ich a opiekol 5÷7´ na druhej strane,

    Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    až „skaramelizovali” na cukre citrónovej šťavy a nadobudli príťažlivú červenohnedú farbu, potom som ich otočil a nechal „zafarbiť” aj na opačnej strane.

    Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým som pripravil čerstvý šalát z baby rukoly a baby špenátu, so sterilizovanými olivami a citrónovo-olejovou zálievkou so štipkou soli a čerstvo mletého čierneho korenia .

    Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Toto je porcia pre „raného žĺčnikára” (na pásiky opečených kurčacích pŕs môžete postrúhať kôru z chemicky „nezatentočkovaného” citróna); ak máte stravníkov so zvýšenými nárokmi, môžete šalátovú prílohu rozšíriť napr. o zemiakové pyrè.

    Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Januárový (2018) detail na náš citrónovník, ktorého plody dozrievajú, ale hneď sa hlásia na svet kvety nových.

    Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Raz w zyciu dac sobie do herbaty cytrynke prosto z drzewa niech macie zawsze duza urode cytryn a co do receptu smakowitosc elegancko podana i napisana pozdrawiam i pieknego dnia zycze.
Ahojky kamaráde a příteli vzdálený. Krásné jídlo, krásné suroviny a potěšení z citronu. Barva na prsíčkách a salát. Prostě super. Srdečné pozdravy Tobě a Tvé paní k Tobě letí z Moravy, kde právě sněží, fouká a mrzne.
zvyknem pripravovať podobne, na panvici s "akutermickým" dnom, potom poliate maslom. Aj šalát mi vyhovuje. Nie som žlčníková, ale mäso viem jesť len so zeleninou. ďalšiu prílohu až o hodinu. Aj preto sa mi recept páči. Najviac sa mi páči citrón, tiež by mi chutil.
Jedlo nielen pre " raného žlčnikára", ale aj pre "raného žaludkára" ! Recept sa mi páči, prsia mám -myslím tie kuracie-, pripravim ich podľa Teba :-))

Pridaj komentár k receptu: