Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept)

Autor receptu: bogar

vynikajúca dobrotka pre tých ktorým sa nechce veľa prežúvať :D

4-8
porcie
50 minút
príprava
8-45 minút
na 200 °C

Postup

  1. mäsko som si naklepala, nasolila, nakorenila....pripravila som si vajíčko s mliekom provensálskym korením štipkou mletej papriky a soli....všetko som to spolu vymiešala....
  2. ďalej som pripravila hladkú múku, a na druhý tanier strúhanku ....
  3. rezne som obalila nasledovne : najprv v strúhanke, potom hladká múka a pred smažením na oleji obalíme ešte vo vajíčku ....
  4. do jánskeho skla som si na kolieska nakrájala červenú cibulku....rovnomerne som ju rozložila na dno misy.,.
  5. rezne som sprudka opiekla na oleji do zlata ...
  6. kým sa smažili nakrájala som si kúsok slaniny na opekanie a malé hlavičky jarnej cibuľky....
  7. osmažené rezne som rovno ukladala so misy pekne vedľa seba aby sa prekrývali ....
  8. tu je záverečná fáza ... pekne vedľa seba naukladané ....
  9. na rezne som poukladala kúsky masla a pokvapkala som ich horčicou .....
  10. pridala som nakrájanú slaninku a hlavičky cibuľky.... na záver som to preliala "zálievkou" ... zálievku som urobila z plnotučnej horčice, kečupu, bujónu - vitana Na pánev - Bravčová s cesnakom ( tak sa volá tá tekutá kocka), majoránky, červenej papriky, a čierneho korenia.... a všetko som to zaliala vriacou vodou cca 0,7dcl.... ochutnala som to a ak trebalo soľ dosolila som ....
  11. a takto vyzerajú hotové rezne ....
  12. vybrala som ich z rúry a posypala nastrúhaným syrom, prikryla som ešte pokrievkou a nechala som syr rozpustiť.... hotové rezne som podávala so zemiakovou kašou vyšľahanou s mliekom a maslom... plus tatárska omáčka a prípadne šalát.... prajem dobrú chuť...