Kuracie prekladané - obrátené rezne (fotorecept)
Autor receptu: bogar
vynikajúca dobrotka pre tých ktorým sa nechce veľa prežúvať :D
4-8 porcie |
50 minút príprava |
8-45 minút na 200 °C |
Postup
- mäsko som si naklepala, nasolila, nakorenila....pripravila som si vajíčko s mliekom provensálskym korením štipkou mletej papriky a soli....všetko som to spolu vymiešala....
- ďalej som pripravila hladkú múku, a na druhý tanier strúhanku ....
- rezne som obalila nasledovne : najprv v strúhanke, potom hladká múka a pred smažením na oleji obalíme ešte vo vajíčku ....
- do jánskeho skla som si na kolieska nakrájala červenú cibulku....rovnomerne som ju rozložila na dno misy.,.
- rezne som sprudka opiekla na oleji do zlata ...
- kým sa smažili nakrájala som si kúsok slaniny na opekanie a malé hlavičky jarnej cibuľky....
- osmažené rezne som rovno ukladala so misy pekne vedľa seba aby sa prekrývali ....
- tu je záverečná fáza ... pekne vedľa seba naukladané ....
- na rezne som poukladala kúsky masla a pokvapkala som ich horčicou .....
- pridala som nakrájanú slaninku a hlavičky cibuľky.... na záver som to preliala "zálievkou" ... zálievku som urobila z plnotučnej horčice, kečupu, bujónu - vitana Na pánev - Bravčová s cesnakom ( tak sa volá tá tekutá kocka), majoránky, červenej papriky, a čierneho korenia.... a všetko som to zaliala vriacou vodou cca 0,7dcl.... ochutnala som to a ak trebalo soľ dosolila som ....
- a takto vyzerajú hotové rezne ....
- vybrala som ich z rúry a posypala nastrúhaným syrom, prikryla som ešte pokrievkou a nechala som syr rozpustiť.... hotové rezne som podávala so zemiakovou kašou vyšľahanou s mliekom a maslom... plus tatárska omáčka a prípadne šalát.... prajem dobrú chuť...